Trappe ned - slutte å kommentere
Registrerer at det bare blir mindre aktivitet i kommentarfeltet. Tenker at tanken bak det hele er å kommentere hverandres bilder. Når aktiviteten daler, er det kan hende ikke alle ønsker å få kommentar på sitt bilde. Jeg vil ikke delta så aktivt hvis det ikke er ønskelig. Kanskje skal jeg trappe ned og se det an. Legge ut bilder når en føler for det. Jeg kommer ikke til å gi så mange kommentarer ut over at jeg svarer tilbake på kommentar
Utstyr
  • Panasonic DMC-TZ80
  • -
  • Brennvidde5.0mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/1000s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriAbstrakt
  • Lastet opp
  • Visninger266
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1144010} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (23)
Roar B.
Bare å innse, Jostein, dette forumet har for lengst utspilt sin rolle hvor bildekritikk har vært det primære. Som veteran siden starten har jeg fått en viss erfaring hvordan utviklinga har tatt veien. Og i store trekk sett en kurve som godt kan sies å vere omvendt proporsjonal med dagens strømpriser.

Skal ikke repetere årsakssammenhengene på ny, de synes å være uendret, ja, til og med forsterka seg. Sett en trend der gjennomgangsmelodien har vært påfallende synlig og nå klarere enn noen gang endt opp som en dvask greie uten brodd som stadig færre gidder å ta del i. Tross gode intensjoner i starten.

'Månedens bilde" er for meg unntaket. Oppfinsomme, spenstige motiver som ofte trigger selv en gammel gubbe som trodde han var ferdig med å finne opp kruttet på nytt. Men dette er altså folk som hovedsakelig ikke er å finne i dette "huset".

Om bildet..ble kanskje vel heavy for mine sarte øyne..





Olav R.
Flotte farger Jostein!
Roar - denne diskusjonen som du stadig tar opp er vel helt håpløs, eller hva tror du?

Olav
Jostein S.
Hei
Takk Roar for et interessant innlegg
At dette forumet har utspilt sin rolle kan jeg langt på vei være enig i slik det har utviklet seg
Har merket meg at flere blir borte i korte eller lengre perioder, og noen kanskje for godt!
Fravær av kommentarer til bildene er "døden" for denne siden på sikt
Det må vel de som driver denne siden ha fått med seg!
Olav! Det var vel jeg som startet denne diskusjonen denne gangen!
Olav R.
Beklager josten
Øyvind B.
Den diskusjonen er jeg d......lei av.
Forholder meg til bildet og ikke minst deg som fotograf Jostein.
Du er uforutsigbar med store variasjoner i utrykk noe som for egen del alltid har inspirert meg.
Usikker angående filter bruken her men når du først knaller til med farger er overdrivelse bedre en motsatt forsiktighet etter mitt ståsted.
Mvh Øyvind
Stein C.
Synd om du skulle forsvinne, Jostein. Har alltid likt bildene, kommentarene og livsanskuelsen din.
Roar B.
Men skaper i hvert fall engasjement, og ikke minst at mange flere tar turen innom og ser bildet til Jostein. Nærmer seg 100 allerede, m.a.o. milevis over "landsgjennomsnitten" og det allerede i kveld. Ja, de følger nok med på kommentarene også, de fleste.

At du er drittlei debatten må du nok bare leve med. Finnes adskillig værre bekymringer enn det. Samtidig
som jeg gir noen nødvendige oppvåkningsspark til et system som snart er like kjedelig som å se maling tørke, ja, det føles befriende. ( - fant ikke bedre klisje i farta..)
Fint at du fant innlegget mitt interessant, Jostein!

Jostein S.
Hei
Takk Olav, Øyvind, Stein, og Roar B. igjen!
Jo, en kan godt bli dritt lei denne diskusjonen
Føler det var riktig for meg å si fra hvordan jeg føler det
Lite engasjement fører til at flere forsvinner ut fordi det blir lite interessant å være her. Ikke gir det impulser rent fotografisk heller.
Jeg synes flere bør engasjere seg. Det går da an å gi en kommentar til et bilde enten det er sånn eller slik
Keshav N.
Enig med Olav R.
mvh Keshav
Gunnar F.
En anelse abstrakt - fargerikt!
Mvh Gunnar
Geir F.
For meg en betimelig "debatt" du innleder, Jostein. Drittlei eller ikke; -bra at noen flere sier ifra!! "Bildekritikken" har mer eller mindre blitt et "sosialt medium" der enkelte kun kommentarer hverandre (les; sine venner) og ikke det fotografiske uttrykket; -merker meg spesielt kommentarer fra enkelte av fotografene der alle bildene adressert til sine "fotovenner" er veleksponerte med fine farger, god skarphet etc. (og det trass i at de ofte hverken er "veleksponerte" eller skarpe) Ikke mye bildekritikk i slike kommentarer. Motiv/ innholdet oppfattes imidlertid forskjellig, og kan ikke kritiseres på annen måte enn at en finner motivet interessant, refleksivt eller uinteressant, -og det er jo bra at en har forskjellige meninger om innholdet. Selv er jeg lite aktiv av ovennevnte grunn. En må også tåle negative tilbakemeldinger når en legger ut et bilde for bildekritikk. Jeg er helt imot politikken om at "en fått kommentar" nødvendigvis skal medføre en kommentar tilbake (som en vennetjeneste) på et bilde av den som har gitt kommentaren; -det må være bildet (teknisk og/ eller motiv) som bestemmer om en ønsker å gi en kommentar eller ikke, enten bildet er godt eller mindre bra. Regner med at dette ikke faller i god jord hos enkelte, men, men.....

Til bildet: Vanskelig å gi noen god kritikk på dette bildet, Jostein, men det fungerer i hvert fall som et "blikkfang", og det var kanskje hensikten bilde og tittel tatt i betraktning. For meg blir dette bildet for "hardt" i farger og fargesammensetning; -i motsetning til mange av de flotte bildene du tidligere har lagt ut på Foto.no, der flere er av superb kvalitet og med stor kreativitet. Håper du "titter" innom av og til som enkelte av oss andre.
G
Jostein S.
Hei
Takk til Keshav, Gunnar og Geir
Jo, Geir. Bildet ble lagt ut som et "blikkfang" for at det skulle sees i ruta, da jeg hadde noe å si!
Roar B.
Har selv erfaring med det som Geir skisserer. Denne sammenhengen mellom 'Gode venners lag' og haltende bildekritikk. Blir som en runddans. Jeg gir ros og forventer tilsvarende tilbake, i et vennskap som til slutt lammer den kritiske forståelsen nettopp pga "vennskapet", redselen for å såre. En bjørnetjeneste kalles det fortsatt. Og hva blir resultatet; superlativene hagler som en evigvarende repeat. Mens andre orker ikke mer, pakker sammen og forlater arenaen, for godt.

Jorunn V.
Spennende og kreativt bilde med flotte kontrastfarger! Stilig!
Hans Rich. A.
Friske fraspark i farger og kontraster.
Så får det bli opp til enhver å avgjøre hva de får ut av og bruke av tid på bildekritikken uavhengig av fotosjanger.
Mvh Hans Richard
Jostein S.
Hei
Takk Roar B. Jorunn, og Hans Richard
Jeg gir alltid en kommentar tilbake. Jeg liker å ha kontakt med andre fotografer. Det blir så "blodfattig" uten.
En trenger ikke å skamrose (det kan en også). Det er mange måter å kommentere på, som ved å gi uttrykk for forandringer.
Negativ kritikk eksisterer ikke for meg. Det må tåles at andre sier hva de mener. Dessuten er det mange meninger om hva som er bra eller ikke. Det strides det mye om.
Jeg har abonnert på bladet "Fotografi" ett år. Får det fysisk i posten. Det er noe eget å holde i et fotoblad og bla i det. Men der ble jeg skuffet. Papiret det trykkes på er matt og grovt. Det profilerer bildene svært dårlig. Flere av motivene er som hentet rett fra søppelkurva! Uten noen beskjæring av uønskede elementer (kanskje ønskelig!) skjevt, ute av fokus osv. Desto verre jo bedre ser det ut som!!!
En kan lure på hva et godt foto egentlig er. Det hele er subjektivt. Det finnes ingen objektiv fasit!
Jeg kan sikkert bli oppfattet som "kitsch-fotograf". Men jeg legger mye arbeid ned i bildene, særlig motivvalg.

Hans Rich. A.
Hei Jostein !
Jeg håper du ikke oppfattet min kommentar som knapp og en kritikk av deg. Det var i så fall ikke meningen.
Det jeg mener er at enhver har forskjellige livssituasjoner og tilnærminger til billedkritikken, som enhver må finne ut av selv er tjenlig eller ikke.

For min egen del er landskapsfotografi hvor jeg føler meg mest hjemme, og føler også en tilfredshet med å få med meg og formidle etter beste evne skjønnheten i naturen her i nord. Men jeg skjønner jo at det ikke kan ha samme interesse for alle. Så er jeg ikke av veien for å fange action, som er litt mer utfordrende. Og ett og annet portrett.

Jeg besøker av og til det lokale biblioteket og blar fra tid til annen gjennom bladet Fotografi, men finner heller ikke noe av interesse for meg. Derimot synes jeg at bladet Natur&Foto er mer i min gate.
Mvh Hans Richard
Jostein S.
Hei Hans Richard!
Nei Hans Richard, jeg føler på ingen måte din kommentar som kritikk
Det var langt borte fra meg faktisk
Vi fotografer opererer i flere sjangere
Jeg synes du er en dyktig landskap fotograf noe dine bilder bærer preg av
Jeg prøver meg i flere sjangere fordi jeg liker å eksperimentere
Takk for fin tilbakemelding
Hyggelig å høre fra deg!
Vidar Magnus J.
Abstrakt og vakkert motiv med gode farger.

Jeg har vært uten Pc siden November, i tillegg til at jeg var i slåsskamp med en innbruddstyv som brøt seg inn hos meg noe som resulterte i 4 dagers sykehusinnleggelse med delvis brekt nese og div. helseproblemer i etterkant. Derfor har jeg ikke vært aktiv på en stund her inne. Jeg ble frastjært et speilreflekskamera (Canon EOS 800D) under innbruddet. Jeg er nå på bena igjen og kommer til å legge ut bilder igjen innimellom.

Jeg håper du fortsetter å gi kommentere her inne, Jostein. Dine filosofiske tanker og ord gir både litt humor og mening, av og til litt til ettertanker slik du ser bildet, noe som mange setter pris på her inne.
Jostein S.
Hei!
Det var trist å høre Vidar Magnus. Virkelig trist
Ingen bør behøve å bli utsatt for slikt. Føler med deg!
Å havne i en slik situasjon kan være krevende. Ikke nøl med å søke hjelp. Det kan en trenge enkelte ganger.
Blir forferdet over at slikt kan skje. Håper du kommer deg til igjen
Vidar Magnus J.
Mange takk for tilbakemelding, Jostein. Jeg er nå godt på bena igjen, jeg har vært hos Foto.nos butikk i Oslo og kjøpt et nytt kamera (Canon EOS 850D). Jeg håper du fremdeles blir her på bildekritikken, dine måter å se figurer i naturen og gjenskape dem i bilder på samt dine gode visdomsord og kommentarer til andres bilde er verdifulle for mange her inne.
Arne Knut R.
Jeg har faktisk litt sans for det ironiske i plasseringen som "abstrakt" for dette bildet - som når man betrakter det, rett og slett er et "vanlig" landskapsbilde med falske farver...

Igrunnen en fin kommentar til det sørgelige som har skjedd, og skjer, her på huset - selv forsøker jeg nå en gang til å gi kommentarer på bilder; altså kommentarer, ikke bare en deltagelse i en "bare-jatt-me'n" konkurranse...

Hva bildet angår, så liker jeg det ;-) - med den behandlingen det har blitt gitt, er det vanskelig for meg å si noe om det tekniske, så jeg begrenser denne kommentaren til bildet som sådant - og der er alt på plass, med kun et snev av undring: Er resultatet litt FOR statisk ?
Jostein S.
Hei
Stor takk til Vidar Magnus og Arne Knut
Setter stor pris Arne Knut for at du tar deg tid til å kommentere bilder på en slik grundig måte
Det er inspirerende og gir noe tilbake som en kan arbeide videre med
Alltid kjekt å få konstruktive tilbakemeldinger. Det er en spore til å holde på videre.
Så liten respons som det er her inne nå så begrenser det lysten til å være så aktiv
Fotoet er avhengig av å utvikle seg som medium. Og da er det bra at folk engasjerer seg.
Å kommentere bilder tar jo tid. Derfor prisverdig at noen enda står på
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu