Nordlys over Bleik
Dette er mitt første nordlysbilde - så vær ikke for hard med kritikken. Bildet er tatt i kveld kl.1945 - måtte legge kameraet på en stein.
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D 70
  • Nikon AF-S NIKKOR 18-70 1:3,5-4,5G ED
  • Brennvidde18mm
  • Blenderf/3.5
  • Lukker30s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger281
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_114378} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Vidar H.

Veldig fint bilde, likte spesielt den opplyste stranden i forkant. Selv med en del skyer ble det flott. Vet ikke om lyset ute på vannet burde vært klonet bort, gjør ikke noe for min del. Men hvis du sier dette er ditt første bilde, har du ikke mye å være bekymret for, fortsetter du slik blir det vel mye fint å se på.

mvh
Vidar H
Venche J.

Tøft Ola. Mye skydekke, men dog - du har fanget nordlyset. :)

Er det billys som lyser opp stranda? Å klone vekk dragsuget fra bølgene på 30 sek. er vel å gå for langt. Syntes det ble en flott effekt.

Er det ikke moro? LOL.

Wenche.
Johan K.

Lyset langs stranda må for all del ikke klones bort. Synes det gjorde bildet godt. Uansett, et fantastisk fint bilde. Godt fanget nordlys, og veldig fine farger.

Johan
Reidun G.

Det beste med dette nordlybildet er stranden som er usedvanlig flott.
Bestiller en skyfrihimmel for deg til neste gang om du lover å ta med stativ og stå på samme sted :-)
Reidun

Frank K.

På denne stranden er det du som regjerer :) (tatt dette og dine tidligere bilder i betraktning). Flott scene her, hvor nordlyset ikke nødvendigvis er hovedrolleinnehaver, men heller en del av en større enhet. Teknisk, så tror jeg at den lange eksponeringstiden er skyld i den noe voldsomme spredningen av grønt lys over det hele. Om du ikke klarer å unngå dette i eksponeringen, så er det muligheter til å dempe denne grønnfargen i PS ved å velge disse områdene og bruke en ''Feather'' på kanskje 150 pix i orginal fil str. Men et veldig pent bilde!
Monica J.

Utrolig fasinerende bilde! Det grønne lyset på stranden gjorde seg usedvanlig godt. Du har mange fine bilder fra denne stranden, men dette tar prisen.

MJ
Rune L.

Den stranda er en veldig god forgrunn. Bra komposisjon. Et flott skue er det, der det bukter seg over skydekket.

Mvh
Rune
Tor-Ståle H.

Fantastisk flott Ola!

Min hjemlengsel blomstrer...
Tone B.

Hei igjen Ola,

Ingen grunn til å være hard med kritikken her for dette er jo bare et fantastisk flott nordlysbilde - faktisk av de beste jeg har sett!

Det som gjør dette nordlysbildet spesiellt i mine øyner er lyset på stranden i forgrunnen! Har sagt det før og sier det igjen; liker disse bildene dine fra Bleikstranda men dette topper absolutt på sin måte! Skal jeg pirke ørlite så ville jeg ''slått av'' lyset i lykten.

Flott levert!

mvh Tone
Erik A.

Wow!
Et alldeles betagende og mektig vakkert bilde! Lyset (billys?) på stranda tilfører ørlite varme i bildet, i nydelig komplementær kontrast til mørket og det grønne overlyset i nordlys og himmel. Når fyret først er med, så er det jo fint at til og med det lyser nordlysgrønt!
At det finnes skyer på himmelen er her kun et stort pre, hele himmelflata blir med ett en stor og levende palett, i stedet for kun et tomt svart øde... Kompet sitter som et skudd. Ditt første nordlysbilde... det mange nok av oss som har prøvd i årevis uten å oppnå noe slikt som dette! Jeg bøyer meg i støvet.
Ola B.

Tusen takk for alle hyggelige kommentarer. Det inspirerer meg til å ta flere bilder. Det som lyser opp stranda er faktisk ei kraftig gatelykt som sto 10 m bakom meg. God helg.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu