Vintergatan over Brorfelde Observatorium, Danmark
En genre jeg kastede mig over for 2 år siden
Første forsøg med mælkevejen i denne sæson 2021 efterår
Utstyr
  • Canon Eos R5
  • Canon 16-35 f/2.8
  • Brennvidde16mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker15s
  • Nei
  • Annet20 eksponeringer samlet i Sequator efterbehandlet i Photoshop
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1138415} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Arild T.
Godt bilde, men ville vurdert et ganske stort kutt i toppen!


Arild
Svend N.
Tak for dit forslag Arild
Bjørn Eirik B. H.
Hei,

Mange gode detaljer du har fått frem i kjernen av melkeveien. Det er også en svært god forgrunn, som nesten er et "musst" på melkeveibilder. Liker godt det området på gresset som er belyst, synes det gir bildet mye stemning. Synes stjernene ser runde og fine ut, og at du har etterbehandlet melkeveien på en bra måte uten å overdrive.

Minuset med forgrunnen er at det blir litt uklart, samt at det lyset blir litt for kraftig og blendete synes jeg. Det er også litt artifakter, med på venstresiden av bygget, samt det sterke lyset. Har du tatt med forgrunnen når du har stacket i sequator pro? Kan se ut som det er vært en eksponering der kamera har flyttet stilling, evt vært berørt under eksponeringen.

Her ville jeg tatt egen eksponering med forgrunnen i fokus (både mtp fokus og lukkertid.) og så blendet denne inn i etterbehandlingen. Ville oppå der igjen tatt en egen kortere eksponering av det sterke lyset for å få naturlig dimmet det ned noe.

Og så vet jeg av egen erfaring at det gjør vondt i hjertet å kutte vekk av melkeveien som man har jobbet så mye med i både fotograferingen, stackingen og etterbehandlingen, men her er jeg enig med Arild. Ville hatt et kutt et sted litt/noe under den kraftigste stjernen. Da ville også noe av stretchingen av stjernene (pga 16mm brennvidde , ikke pga startrails) ha forsvunnet.

Jeg pirker mye, men det er godt ment:) Liker svært godt motivet i forgrunnen, så tror at med noen endringer så kunne dette sett helt fantastisk ut.
Svend N.
Bjørn - jeg takker mange gange for din uddybende kritik - den sætter jeg pris på, jeg har i sequator isoleret forgrunnen - kameraet har ikke rykket sig under eksponeringerne og jeg bruger trådløs remotecontrol - men tak for du har givet dig så megen tid til kritik, den vil jeg tage med mig - og arbejde på at få gjort bedre - tak
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu