Byliv 1
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-01-10 11:23:01
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon 1Ds
  • Canon EF 50/1.4
  • Brennvidde50mm
  • Blenderf/10
  • Lukker1/10s
  • FilmtypeISI 100 RAW
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger1687
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_112882} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (30)
Avsluttet .
Spenstige farger og spenende bevegelseseffekt. Komposisjonen er kanskje litt tja..., men det tekniske fremstår jo som vanlg fra din hånd utmerket. Moro at du legger ut litt ''annerledes'' bilder enn naturbildene du vanligvis legger ut mye av. Liker det!
Knut L.
Flotte farger i ''action-driv'' - meget beskrivende for travelt byliv.
Teknisk i toppklasse.
Det blir spennende å se fortsettelsen.

mvh
Knut
Truls S.
Skikkelig fargebombe dette her, forfriskende:)

Kan være knipsa i det du passerer dem på gata, men det er så flotte farger både på veggen og klærne til barn & mor....er bildet arrangert!?
Rune Edvin H.
Jøss, kult. Hu dama ser ut til å ha det ♥*☺#£# stressende. Forresten ungen også. Er det rart det blir krangel og elendighet her i verden :)
RUne
Stine J.
Litt av noen friske farger! Mye liv i bildet, beskriver bylivet bra. :-)
mvh Stine
Avsluttet .
Flotte farger og fint driv i bildet. Teknisk er det selvfølgelig topp.

MvhJRH
Jonas L.
Et vellykket resultat i mine øyne.
Fargesterkt og urbant uttrykk og en bevegelse som forsterker følelsen av en stressende hverdag.
Bra!

mvh JL
Nina S.
Utrolig fin bevegelse i bildet, flotte farger, høstens farger fanget på en ny måte. Likte dette, beskrivende om byliv, ungen som bare må henge med på det hele.
Mvh Nina
Eirik Samdal L.
Et bilde sier mer 1000 ord.. Det viser dette også, jeg tenker i alle fall på ”tidsklemma” når jeg ser dette. Fargene, effekten og blikket til ungen gjør dette bildet utrolig spennende
Anniken S.
Så det er flere som har det travelt om dagen ser jeg.
Knalle farger og en god komposisjon. Jeg hadde ønsket meg litt mer skarphet på ansiktet, jeg skulle gjerne ha sett litt mer av det stressede utrykket. Det er ikke alltid like lett å panorere mennesker som er slik på farten. En god illustrasjon på det travle bylivet.
Lars-Anders M.
Herlig bild Carsten. Skjeldent fra deg. Du pleier ha skarphet som ett krav. Men dette er ett bilde med liv. Toppenbild syns jeg.
Monica J.
Hei Carsten,

Jeg føler at jeg er litt på tynn is her, fordi du tross alt er en autoritet innen foto. Men jeg synes egentlig ikke så mye om at både personene og bakgrunnen er utydelige. Personlig så hadde jeg nok likt bildet bedre hvis enten bakgrunnen var skarp eller personene var skarpe. Men som sagt, dette blir jo bare synsing fra min side. Jeg har ikke peiling! :-)

MJ
John G.
Her synes jeg du har fanget ''tidsklemma'' på en fin måte.
Helt greit med bevegelsesuskarpheten.
Komplementært i fargene så det holder...
John :-)
Odd Tore S.
Hei!
Nesten slik ser også jeg for meg dagens byliv med stress og mas.
Nesten fordi jeg synes at ikke-uskarpt ansikt på i alle fall moren hadde antydet at uansett tidsklemme osv., så har individet fokus på det hun oppfatter som sine gjøremål, selv om resten farer forbi og omkring. Jeg tror at ansiktutrykket med stivt blikk fremover og halvåpen munn hadde bygget like godt opp under dette om det hadde vært skarpt. Ellers synes jeg at bevegelsesuskarpheten understreker travelheten fint, både armer/ben og bakgrunn. Fargevalg og bakgrunnstagging bidrar positivt.
Eller er det slik at du ønsker å antyde at individet også har mistet fokus på seg selv og sine oppgaver midt i all travelheten?
Odd Tore
Steinulf L.
Lurer på hvordan bildet hadde fungert med et skarpt fokusanker... Farger og utsnitt er meget velvalgt.
Carsten A.
I et område like ved Akerselven i Oslo (Brennerivn.) har det tydeligvis utviklet seg til et slags fristed for grafitti og andre type veggtegninger. Det dreier seg om eldre fabrikklokaler oppført i murstein. Området har fått en særegen koloritt med tunge, sterkt mettede farger. Og så passerer et farverikt par foran en av disse veggflatene. Og dette syntes jeg altså det kunne bli et bilde av. For min del var jeg først og fremst opptatt av fargene og den litt spesielle effekten som panonerering med forholdsvis lang eksponeringstid gir. Denne kombinasjonen av brennvidde, eksponeringstid og motivbevegelse gir omtrent den effekten jeg ville frem til - for denne uskarpheten gjør bildet mye mindre konkret enn det som ellers ville vært tilfelle og spiller også en vesentlig rolle for å gjøre fargene til et hovedelement i bildet.

Det er det hele.

MVH CA
Carsten A.
Kommentaren fra Steinulf Listerud kom etter at jeg tok opp bildet for å skrive en kommenter. Skjønner ikke riktig hva ''skarpt fokusanker'' er for noe, men som alt sagt, effekten er omtrent som jeg ville ha den.

MVH CA
Tore U.
Flott bilde. Komposisjonen er veldig bra og følelsen av fart og travelhet kler bildet godt.

mvh
Tore
Avsluttet .
Hei CA,

la meg hjelpe: «Skarpt fokusanker» betyr omtrent de samme som «kvesset skarphetsdregg».

;-)

STS: Jeg antar SL snakker om et skarpt punkt som skiller seg fra resten og dermed blir et viktig blikkpunkt. Selv klarer jeg meg svært godt uten. Teknikken din har gitt en i utgangspunktet nokså idyllisk tildragelse et anstrøk av stress og mas, og resultatet er både talende og tiltalende.

Carsten A.
He-he, «kvesset skarphetsdregg» skal jeg merke meg. Forøvrig var det jo også mening at dette, såvidt mulig, skulle være gjengitt i en litt abstraherende form. Da ville «kvesset skarphetsdregg» blitt det motsatte av det jeg ønsket meg - i etterhånd ser jeg at f.eks. 1/5 sek. eksp. tid antakelig hadde kommet enda nærmere til det jeg ønsket.

MVH CA

Arne S.
Jeg tviler på at en kvesset skarphetsdregg hever dette bildet. Muligheten for at bildet synker til et stort og ukjent dyp er absolutt til stede. Forøvrig en fargerik skildring av en lettere sløvet urban (kvinne)bevegelse.

:)
Eirik H. U.
Et friskt bilde fra mitt eget nabolag. Liker bevegelsesuskarpheten, eventuelle kvessede skarphetsdregg kunne kanskje åpenbart seg ved barnets øyne. Om det hadde gjort bildet bedre er høyst uvisst, og det er neppe noe en har full kontroll over heller. Har en vag følelse av at bildet er litt i overkant photoshoppet, enkelte flater framstår lett kunstig (støyfjerning?). Men slik var kanskje ''virkeligheten'' også. Personlig ville jeg prøvd å gi fargene enda litt mer trøkk.
Carsten A.
EHU: Det er ikke behov for støyfjerning med 1Ds på 100 ISO. Særlig bakgrunnen blir ganske uskarp på 1/10 sek. , jfr. høylysstripene f.eks. i bildets undre del, moren passerte i ganske rask marsj. Forøvrig er fargene så overmettet, dels av veggmalerne, dels ved saturering, at jeg får ''Gamut warning'' over omtrent hele bildet. Men ulike nettlesere kan vise metningsgraden ulikt. IEplorer viser tildels betydelig mindre metning enn PS.

MVH CA
Carsten A.
Det ble litt uklart ''Særlig bakgrunnen blir ganske uskarp på 1/10 sek.'', jeg burde skrevet ''Særlig bakgrunnen blir ganske uskarp med panorering og 1/10 sek. eksp.tid''

MVH CA
Eirik H. U.
Hvis du konverterer bildet til sRGB i stedet for Adobe RGB, vil fargene bli betydelig friskere i IExplorer. Akkurat slik jeg foretrekker dem, og antakelig slik de framsto i PS. Versjon 2?
Carsten A.
V2 er lagt ut med sRGB som fargerom. Jeg kan ærlig talt ikke se noen særlig vesentlig forskjell, hvilket stemmer ganske greit med erfaringen fra et annet bilde, nemlig: http://foto.no/cgi-bin/bildekritikk/vis_bilde.cgi?id=7862... (link forkortet)

Og erfaringene bl.a. med det bildet det er linket til har ført til at jeg stort sett ikke har brydd meg med endring av fargerom fra AdobeRGB til sRGB.

Kommenter gjerne mulige ulikheter.

MVH CA
Carsten A.
EHU: Jeg forstår av melding du sendte meg at du, som meg, ikke ser noen forskjell på bildekritikken. Når det gjelder det bildet du har lagt ut på http://start.no/urke/srgb.jpg ser det for meg ut til å ligge i et noe høyere nivå og har utvisking av tegning i høylyspartier. Foretrekker nok klart min egen V1.

MVH CA

Eirik H. U.
Vi har vel valgt ulike konverteringsmetoder, med ulikt resultat. Jeg har lagt inn varsling i PS dersom bildet har annet fargerom enn sRGB, og valgte deretter konvertering. Det ga resultatet i linken over. Det ser klart bedre ut på mine skjermer. Med forbehold om dårlig kalibrering på min side, og evt forskjeller i smak & behag.
Thore A.
Et friskt og fint bilde med flotte farger. Synes kanskje kvinne har litt mørk ansiktsfarge, men det kan jo være hun har vært litt hyppig i solariet. Savner et skarpt forankringspunkt - gjerne i barnets ansikt - hadde hevet bildet opp et nivå etter mitt syn.
Tor L.
Ärlig og seriöst skal det bli ;-)

Har aldri likt graffitti, ej heller abstrakt kunst, i min verden har dette bildet kun verdi for sin fargeprakt. Om uskarpheten er avsiklig eller ikke vites ej, men det ser mest ut som om fotografen har kjedet seg og ville legge inn noe på dotten. Mulig at kritikken sier mer om meg enn bildet ;-)


Mvh
Tor
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu