Edderkopp med egen WEB
Nå får det være nok, gir meg selv karantene mot å legge ut flere bilder på en stund, minst 14 dager.
God helg alle.
Bildet inngår i albumet Diverse småkryp og insekter -
Utstyr
  • Nikon D 70
  • Nikon AF Micro Nikkor 105mm 1:2.8 D
  • Blenderf/14
  • Lukker1/80s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger364
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_110070} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Odd-Erling N.

Skikkelig blinkskudd dette.
Fysj for en ekkel krabat.

Skarpt, klart og fint.
Kjempebra!!!

Odda

Eli B.

Veldig bra bilde! Ekle kryp og de har i hvertfall sitt eget nettverk med seg ja. Fint bilde av et spesielt innsekt.
mvh Eli
Lennart J.

snyggt mycke snyggt bra skärpa mvh lennart
Stine J.

Utrolig skarpt og fint macro! Edderkoppen ser passe skummel ut der den vever i vei. Du er utrolig dyktig på macro, får fram detaljer som jeg ikke har sett så ofte. Veldig bra! :-)
mvh Stine
Inger-Lise S.

Dyktig bilde som vanlig fra deg!
Men ellers: For et krapyl!

Mvh Inger-Lise
Cristina B.

Hei alle sammen, tusen takk for hyggelige tilbakemeldinger.

Men er det ikke noe å utsette på bildet, dvs ingenting jeg kunne gjort bedre?
Er nesten litt skuffet, at ingen klager litt på bildet.
Er det virkelig helt skarpt nok, og hva med hvitfargen og bakgrunnen?
Tone B.

Hei Cristina,

Det første som slo meg da jeg så bildet var at jeg synes det virker litt lyst - at de hvite partiene på insektet virker litt overeksponert. I og med at du har brukt blender 14 ville jeg forventet en større skarphet over det hele dvs større skarphet rundt munn og neseparti samt nærmeste fot. Det er mine tanker, men vet ikke om de holder mål hos noen som er ekspert på området. Jeg har nylig begynnt med makro selv og har MYE å lære, så jeg kommer til å følge med eventuelle nye kommentarer til bildet ditt for å se om andre event er enig / uenig med meg - kanskje jeg også kan lære noe nytt av bildet ditt?

Ellers liker jeg bakgrunnen og den er passe dus i mine øyner. Jeg er absolutt enig med kommentaren til Stine - du er virkelig dyktig på makro og dette er uten tvil et godt makrobilde.

mvh Tone

Odd-Erling N.

Står ved den forrige kommentaren min. Kjempebra.

Bekgrunnen passer fint. Det eneste som faller uskarpt for meg, er bevegelses-uskarpe i øverste og nederste fot. Men krabaten har jo 8 bein å holde styr på, så det er kanskje litt mye å be han holde seg helt i ro.

Flott.

Odda
Øyvind A.

Edderkopper er ikke det som er lettest å fotografere. For å få fram detaljene må man tett på, og da blir gjerne dybdeskarpheten så begrenset at mye blir utenfor skarphetsområdet. Med den innfallsvinkelen du har valgt, tviler jeg på at det ville være mulig å blende ned nok til å få alt skarpt.

En mye bedre løsning ville være om du klarte å fotografere vinkelrett på det planet du kan tenke deg at edderkoppen ligger i, da vil det være mye lettere å få alt innenfor skarphetsområdet.

Alternativt kan man jo gi blaffen i å få alt skarpt og heller velge stor blenderåpning og bare ha det skarpt innenfor et snevert (og interessant) område.

Begge deler kan fungere fint til sitt bruk, jeg synes den løsningen du har valgt blir en slags mellomting.

Ø.
Cristina B.

God morgen,
Se her ja, bra kommentarer.
Til Tone: Jeg også er i tvil om de hvite partiene er akseptable?
En av utfordringene mine er å finne en balanse mellom ”riktig eksponering” fra fotograferingsøyeblikket, (bruker flittig histogrammet på kameraet nå) og passe på at jeg ikke ødelegger dette i etterbehandling i PS. På dette konkrete bildet, ville jeg at spindelvevet skulle komme enda bedre frem, slik at jeg justerte kontrasten via ”selective color” (mest den grå fargen), men spørsmålet er om dette har dermed gått ut over de hvite partiene på ansiktet?
Nettopp derfor er det så bra, at du sier i fra, fordi det er nok blitt litt for utbrent der.

Til Odd Erling og Øyvind:
Når det gjelder valg av blenderåpning, så er jeg fremdeles famlende. Nettopp, fordi jeg ønsker å komme så nærme motivet som mulig (pluss sterkt sollys), så blir jeg tvunget til å blende ned en god del. Samtidig har jeg erfart, at jo mindre insektet er, så trenger jeg blender fra f/11 til /22, slik at det ikke blir altfor diffust rundt insektet: er redd for at det skal bli for grumsete bakgrunn. Mener altså, jo mindre insektet er, jo lettere er det å gå enda tettere på. Tror f. eks ved en sommerfugl så skulle det gå veldig bra med f/5 –f/8.
Derfor setter jeg meget pris på å høre, at enten så velger man det ene eller andre, ikke noen mellomting. Veldig nyttig, så skal skjerpe meg på dette punktet. Dvs, tenke mer på forholdet mellom avstand, vinkel og blenderåpning.

Tilslutt, det er jo veldig hyggelig å høre at bildet slett ikke er så verst allikevel. Tone, takket være all den støtte jeg har fått her, så synes jeg selv også, at jeg blir flinkere og flinkere i forhold til da jeg begynte. Håper allikevel, at jeg skal utvikle meg enda mer. Det er jo utrolig gøy da å drive med makro.

mvh Cristina
Odd Eirik S.

Ser det skrevet noen lange avhandlinger her. Men uten å lese disse så er førsteinntrykket at fokus er plassert for langt bak på kroppen. Skulle så gjerne sett det litt lengre frem. Kunne kanskje valgt et annet fokusplan, mer direkte på kroppen. Problemet er ofte at da blir ikke utsnittet så tøft.
Men disse småkrabatene er jo så fordømt vanskelig å få til så jeg synes du greier deg utrolig bra. Veldig fin balanse mellom størrelse og detaljer. God gjengivelse av farger og detaljer. Fort gjort å krype for nært slik at det blir bare kaos eller for langt unna slik at tegninger og detaljer forsvinner.
At du har fanget den på sin egen WEB er også bra. Ofte så kryper denne type rundt omkring og jeg har tilgode å finne den der den hører hjemme.
Som sagt et fint bilde med passe detaljer.

mvh
OddES
Kay R.

Ekkelt stilig..he,he...
Tøft levert bilde med god skarphet og komposisjon. Kjempepluss for de stilige detaljene på spinnet... Like it..

MVH Kay:-)
Nina S.

Utrolig skarpt og fint. Egentlig er de ikke så stygge disse dyrene, fine tegninger på kroppen. Veldig godt fanget.
Mvh Nina
Lars Erik N.

Stygg fyr men bilde er bra. Fokus er nevnt, og det bør sitte på hode.l Ellers så syntes jeg dette var meget bra!


Lars
Knut Sindre V.

Det er vel sagt nok om bildet, men har du sett dødningshodet på bakparten om du legger nok fantasi i bildet. Kult..

Edderkoppen er forsåvidt veldig vanlig blandt edderkopper...men denne har tatt et skritt lenger...
Cristina B.

Heisan, det gleder meg å høre, fordi likte denne edderkoppen selv, nettopp fordi ansiktet er litt ''djevelaktig'', og det passer bra, fordi de fleste liker verken spinedelvev eller disse dyrere.
Neste gang skal jeg legge ut ett pent blomsterbilde i stedet, hehe
Hilde J.

Der er sagt så mye her at jeg vet ikke om jeg har noe å tilføye. Synes dette var veldig bra - er litt facinert av slike kryp. Synes bakgrunnen og ''nettet'' var passe tydelig. Hvor finner du slike vesner?

~~hilde~~
Erlend G.

Hei.
Takk for vennlig kommentar. :)
Dette var hårete! Edderkopp med stil.
Det meste er vel sagt om dette bildet. :)
Knallbilde forresten.
Mvh. Erlend
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu