På en Värmlensk gård
Bildet inngår i albumet Brødrene Ivanson´s bilskrotning -
Utstyr
  • Canon EOS 5D Mark II
  • 24-70mm
  • Brennvidde32.0mm
  • Blenderf/10
  • Lukker1/160s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1089387} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Avsluttet .
Denne bilen stod jeg og tittet på i dag da det satt en hel svensk familie bak bilen på picknik. Bildet har jeg fra før så jeg tuslet videre. Det er fin stemning i dette bildet med fin komposisjon, skarphet og exponering.
Avsluttet .
Først og fremst merker jeg meg den fine behandlingen av lys og skygger som bidrar til å gjøre dette til et stemningsskapende bilde, litt vemodig kanskje. Fin komposisjon. vennlig hilsen Kjell Øyvind
Kjell H.
Huff! Først og fremst triste motiver med alle disse bilvrakene hensatt i naturen. Nå forsøpling og forurensning som tydeligvis ikke blir gjort noe med. Godt det er i fra Sverige :-) Takknemlige og vanlige fotomotiv med varierende tolkninger som stadig går igjen. Noen svært få klarer å skille seg ut fotografisk.
Viggo Strand K.
Hei Kjell Harangen...jeg har problemer med å forstå. hva du mener med den siste delen i din kommentar.

Forøvrig har vel ingen her inne ment at disse vrakene pynter opp i naturen. De forteller en historie...og historier kan være så mangt.

Mange er fornøyd med bare å fotografere vakre og rare motiv....det blir veldig smalt for meg i hvertfall.

Viggo
Kjell H.
Jo da, hver sin smak :-) Her mener jeg som ett eksempel bildet ditt "vinter pår skroten" som har innhold i form av en liten "historie" i seg selv, oppstillingen/køen, vitermiljøet som bygge opp under opplevelsen/fortellingen og komposisjon som sitter tydelig.
Viggo Strand K.
Hei Kjell Harangen.
Noen ganger overlater jeg til betrakteren å fantasere litt og lar dermed ikke tittelen røpe for mye om mine tanker rundt bilde.

Her burde jeg kanskje ha hjulpet til litt med en annen tittel...for eks "svensk EU-landskap". Det er nemlig det jeg syns er trist...at gårder i svensk utkantstrøk nærmest råtner bort. De blir for små i EU-land og overlates ofte til seg selv...derfor den tittelen på bilde.

Dette bilde behøvde jo ikke vært tatt på Ivansons Bilskrotning og det finnes sikkert de stedene hvor folk har reist ifra både gård og utstyr og jeg skulle gjerne funnet mange slike.

Jeg ser i ettertid at mine tanker hadde vært lettere å tolke om jeg også hadde fått med det sterk forfallne huset. Det må jeg få til neste gang.

Grunnen til at disse bilene bare blir stående er at Tøckfors kommune rett og slett ikke har økonomi til å fjerne og destruere de etter dagens regler. Det er nemlig ikke mulig å fjerne dem uten at de mest sannsynlig faller fra hverandre.

Viggo

Kjell H.
Hei igjen. Ja, jeg tror at du er inne på det vesentlige der. Meninger om bilders innhold og uttrykk blir uansett subjektive fra betrakterens side, og kanskje kommentarene deretter :-) Jeg synes titler ofte er for ledene, og at noe av moroa er å finne ut av hva fotografen prøver å fortelle selv. Ellers så er det vel i Sverige som her, at opprydding ikke står først på prioriteringslista. Og.., så er det veldig mye mere interessant med litt bildediskusjoner enn bare "likes"
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu