Lys og mørke
Bare et testbilde tatt fra stua i går. Viser muligheten i å korrigere lys, skygge og mørke. Regner med de fleste her har god kontroll på dette, sikkert også bedre enn meg. Men ikke alle er obs på hvor mye en bildefil kan strekkes i forskjellig retning. Mye som .jpg, ennå mer som RAW. Her er det Highlights og Shadows i LR som har fått kjørt seg. Versjon 2 er originalfil.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2018-01-22 17:53:09
    Versjon #2
Utstyr
  • NIKON D5300
  • Nikon 16.0-85.0 mm f/3.5-5.6
  • Brennvidde35.0mm
  • Blenderf/5
  • Lukker1/40s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger95
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1082833} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Knut N.
Du verden for en utsikt! Er det electrokompaniet i hylla? :o)
Agnar H.
Jo, utsikten er ingen ting å si på Knut. En god, gammel Electrocompaniet ECI-2 i hylla. Har også en ECI-3, men den er ikke helt i strøk. Må til reparasjon. Ellers Abrahamsen DAC. Audio Physic høyttalere. Er imponert over lyden om en kjører Spotify via Chromecast Audio og optisk kabel mot DAC.
Arild T.
Ja, å eksponere etter høylyset på himmelen og få et mørkt resultat er for ingen ting å lysne i et godt bildebehandlingsprogram og i tillegg skyte i raw.
Flott utsikt du har, og så er det så ryddig i stua di!

Hilsen Arild
Keshav N.
Hei Agnar her har du lager 4 bilder I ett, 3 bilder av utsikten som er utrolig flott. Bilde på tven og bilde av stua. Veldig bra kunne godt tenke meg å prøve å lage noe slikt en gang. V1 er best uten tvil.
mvh Keshav.
Knut N.
Ah, misunner deg det lydutstyret! Mener Abrahamsen i sin tid spilte i Undertakers cirkus fra Lillestrøm/Strømmen
Egil S.
Jeg er nok mer opptatt av lydutstyret enn bildet her :-) Gromt utstyr, men lurer på om ECI-2 klarer å drive høyttalerne. Hadde denne forsterkeren for mange år siden og lyden var magisk, men var ingen kraftpakke. Når det gjelder Abrahamsen spilte han i Mojo Blues, og hadde kallenavnet ABE.
Agnar H.
Takk til Arild, Keshav, Egil og Knut. Kommentaren om ryddig stue er kanskje den beste jeg har fått; den var rent gripende.

Når det gjelder ECI-2 så har jeg hatt den rundt 20 år. Var lenge stuet vekk men når ECI-3 begynte å skrante så kom den til liv igjen. Kanskje litt lite futt, men usedvanlig melodiøs og varm klang. ECI-3 har noen problemer med potmeter og utgangsrele. Skal få fikset det. Det er mer krefter i ECI-3, dessuten balansert kabling fra DAC til forsterker. Nå er det sjelden behov for høyt lydnivå i vårt møblerte hjem. Det går gjerne i jazz og klassisk på moderat volum.
Hmm, kanskje selge ECI-2 når ECI-3 blir fikset...?
Kjartan N.
Jeg er mer imponert over utsikten du har enn Nikons sine muligheter til å korrigere skygger og høylys. Dette har man kunne gjort med Sony/Nikon/Pentax siden Pentax K-5 kom i 2011. :)

Men for en utsikt du har!!!!! :) Fantastisk :)
Electrocompaniet er også veldig stilig og bra :)
Og i tillegg ser du på langrenn på TV'n.

Rett og slett 3 ting jeg liker :)

Mvh,
Kjartan
Egil S.
Skraping i potmeteret er vel et kjennetegn ved Electrocompaniets forsterkere. Ville aldri ha solgt ECI-2. Bruk den i et anlegg nr. 2 med et par gode bokhyllehøyttalere.
Hans Petter S.
Fabelaktig utsikt! Ellers må jeg jo si at bildet ditt engasjerer, humrer med meg selv når jeg leser kommentarene her og de ulike tingene vi legger merke til! Godt å se at vi er flere, som i tillegg til foto har øyne og ører som automatisk dras mot god lyd!
Et annerledes bilde dette, jeg liker det, ikke uten grunn at alle detaljene engasjerer!
Agnar H.
Takk til Kjartan, Egil og Hans Petter for kommentarer med utsikt. Ja, blir nok til jeg beholder ECI-2, eventuelt får junior ta over. Har aldri hatt sansen for surround og masse ledninger i høyttalere i alle retninger. Skal være enkel klassisk 2-kanals stereo. Ellers finnes også en fotografisk rekvisitt i bildet om en ser nøye etter.
Egil S.
Benro? ;-)
Agnar H.
Jepp, Benro :-)
SveinM M.
Fint testbilde, dette! :) Kjent utsikt fra de mer eleverte strøk, må vite!
Synes også å ane et visst kattedyr i sofaen...
Er vel god gammel årgang den katten, vil eg tru... Håper den er i bedre form enn ECI-3`n..... ;)
Egil S.
Det ble en artig sak det bildet ditt :-)
Agnar H.
Jo, vår svarte katt kan skimtes i sofaen SveinM. Tidligere var pus gatas skrekk, men nå er det ikke mye igjen av gammel storhet. Den vil for det meste ligge inne og kjenner nok den er svak og gammel. Men i motsetning til ECI-3 er det ikke mulig å fikse katten. Blir 18 år til våren, er et bra katteliv det.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu