Sunniva
Jeg sliter med å få til et pent protrett. Ingen vil være modell. Så fikk jeg ideen om å bruke barn, til jeg begynner å få taket på portrett fotografering. En is, så stiller de villigt opp.

Denne paraplyen er en slik som man slår helt i sammen, så det ble veldigt mye krøller på duken. Men jeg valgte å bruke den, for jeg leste i dag at det var lurt å ha diagonale linjer i bildet for da ble bildet mer dynamisk, (hva nå det betyr?).

Jeg prøvde med mange forskjellige lys. Kom lyset fra siden så ble det skygger. Kom lyset fra begge sider, så viste skrukkene på paraplyen så godt. Og brillene hadde en lei tendens til å reflektere lyset. Som dere ser så trenger jeg mange gode råd.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-10-03 14:56:39
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2004-10-06 20:40:46
    Versjon #3
Utstyr
  • Nikon d 70
  • Sigma
  • Brennvidde48.0mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/60s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger225
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_107970} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Inger-Lise S.

Hei Janne! Et godt og morsomt bilde. Men synd du ikke fikk paraplysens sentrum rett bak jentas hode. Et fint bilde likevel.Klart og med fin øyenkontakt.

mvh Inger-Lise
Egil E.

Hei!
Fint uttrykk, god ide. Men litt blasst, så jeg tok og justerte litt og sendte deg en kraftig oppjustert versjon, du kan jo se om det ble noe bedre.
Bjørn J.

Hei
Jeg synes du har presentert dette bildet for lyst og med for lite kontrast. Hvis du øker kontrasten og fargemetningen i hele bildet blir det mye bedre. Jeg hadde fotografert med litt høyere standpunkt og noe lengre unna. Når du tilfører et nytt element i komposisjonen, som her paraplyen, må du også sette den inn i helheten. Det synes jeg ikke at du helt har fått til. Det mye moro man kan gjøre med en paraply bildemessig.
Mangler du modeller kan du jo bruke deg selv.
Janne L.

Hei.
Og takk for kommentarer.

Inger-Lise: Det er vanskelige greier dette med portrett fotografering, som du har lokket meg ut i. Men jeg skal klare å få til ett portrett som er sånn noenlunde før jeg gir meg.

Egil: Takk for at du har justert bildet. Jeg synest det ble litt vel mye kontrast og farge på Sunniva. Men jeg er enig i at mitt bilde hadde litt lite kontrast. Jeg synest det er kjekt når noen justerer bildene mine. Jeg har lært mye av det.

Bjørn: Jeg er helt enig, jeg burde hatt hele paraplyen med i bildet. Jeg leste noe i en bok om at runde former i bildet, gjorde bildet roligt. Jeg får finne en ny is, og innvitere Sunniva tilbake. For jeg liker meg mye bedre bak kamera, enn foran.
Janne
Stine J.

Fin kontakt med modellen. Hun venter vel på isen sin? :-) Krøllene i paraplyen forstyrrer noe og komposisjonen hadde vært bedre dersom hele paraplyen var med i bilde og kanskje ikke så midtstilt bak hode hennes. Synes bilde er klart og fint. Fargene i v2 ble skarpere og fremhever dermed bedre Synniva, men dessverre også krøllene i paraplyen. Kanskje en mellomting mellom v1 og v2? Vanskelig dette med portretter, har selv forsøkt meg litt og fått mange gode råd til neste gang jeg prøver. Et av de gode rådene var å se på portrettene som ligger her på dotten og prøve å lære av dem. Lyssettingen i bilde ditt syns jeg du har vært heldig med. Stå på!
mvh Stine
Mike T.

Hei Janne,
JEG liker utsnittet og har ingen større innvendinger mot komposisjonen (kutting: se nedenfor). Har sett lenge på bildet i fullskjermvisning og tror at uten krøller i paraplyen hadde kompen funket bra.
Er enig med Stine at kontrasten / fargemetningen helst kunne vært noe midt i mellom de to versjonene. Slikt er skjermavhengig, på tross av kalibrering - og jeg har (endelig) en ganske lyssterk skjerm.
Jeg har ikke erfaring med portretter. Når jeg prøver meg en gang på slikt vil jeg helst ha en modell uten briller. Som du sier selv så blir da lyssettingen enda vanskeligere enn denne er fra før. Har slåss masse med reflekser i min pågående serie.
Husk på, neste gang, at du bør gå litt høyere med kameraet, slik at du ikke fotograferer inni nesehullene ;-).
Litt pirk: Nederst i bildet burde du ha kuttet hånden helt (eller har denne helt med). Kroppsdeler bør enten kuttes kraftig eller ikke.
Håret er nydelig, skarpheten bra. Totalt sett synes jeg at dette var et ganske bra resultat.
Hilsen Mike
Kay R.

Hei Janne..

Vel du har vel ikke vært helt heldig hær.. Bilde e jo ok, men æ synes det mangler litt på skarpheten. Bakgrunnen kunne nok også vært bedre.. Kan nok trøkke på med mer farger og kontrast også... Fint rolig bilde men det mangler som sagt litt.. Ha en fin kveld...

MVH Kay:-)
Egil E.

Bjørn J. tok seg tid og gjorde en god jobb!
Det ble jo bra til slutt..:-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu