Fjell i blått
Utstyr
  • Nikon
  • Nikkor
  • Brennvidde300mm
  • Blender-
  • FilmtypeVelvia
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger504
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_10730} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Åse G.

Flott og stilig!!!

Men det er kanskje litt vel stor tom flate? Jeg liker ideen absolut - men tror du hadde fått en finere effekt ved ikke å overdrive fult så mye.

Ha en fin dag - hilsen Åse :-)
Jeanette L.

Dette likte ikke jeg...
Syns det blir alt for grafisk, uten at jeg syns det passer til motivet. Ideen er bra, men jeg syns ikke du har fått det til helt...
Jeanette:-)
Carsten A.

Tja, ca. nedre tredjedel (eller noe sånn) holder vel her, men det blir vel heller ikke noe stort bilde. Teknisk er denne presentasjonen litt skjemmet av noe flekkete ''banding'' i himmelpartiet, men det er jo en annen sak.
MVH CA
Lars Andreas D.

Et bra bilde. Liker det når det blir så enkelt og rent.
Birna R.

Dette bildet tilhører nok dem som ikke ''tåler'' det lille webformatet godt nok. antar at originalen har adskillig mer ''sprut'' i fjelltoppen med lys på, og det er helt nødvendig for å få bildet til å fungere. Nå klapper det delvis sammen tonalt. Med så enkelt oppbygd bilde tåles ikke denslags.
Bjarne R.

Tja, dette er vel et bilde man enten liker eller ikke liker. Jeg har flere alternative opptak med mer fjell og mindre tomme partier, men synes likevel dette ver det mest spennende.

Mulig CA har bedre skjerm enn meg, men jeg ser ikke noe banding. I så fall ville jeg ikke lagt det ut. Bjørn R. har dessuten rett i at det er mer fres i original lysbildet på Velvia. Jeg har ikke klart å få det skikkelig frem her.
Carsten A.

Jeg ser heller ikke noen banding med min nettleser. Synlig banding *kan* komme av en dårligere skjerm, neppe av en som er bedre. Banding kan jeg ganske tydelig se i PS, og viktigere, etterprøve ved måling i PS. Mao: Bandingen ligger i filen, skjerm, nettleser mv. har ikke noe med dette å gjøre.

Bandingen ligger som en ''røysky'' oppover fra toppen, mål med info i PS og se selv.

Velvia er ellers ikke blant de enkleste filmer å scanne.
MVH CA
Birna R.

Jeg tror problemet CA henviser til skyldes at filen er lagt ut i et begrenset fargerom, nemlig sRGB. Dersom man har skjermvideo med mindre enn ''true color'' (altså minst 24bit/pix fargedybde) kan det oppstå klipping eller synlig striping.

Jeg får ikke noe visuell striping ved å hente opp filen og vise den konvertert til Adobe RGB (1998), men (svake) spor av dette ved å ta den inn ukonvertert. Jeg har 32bits/pix skjermoppsett. ''Røykskyen'' som CA omtaler sees imidlertid tydelig om man kjører Autolevels på bildet i PS.

Jeg er ellers enig i at Velvia kan være vanskelig å få gode skann av. Særlig jevne lyse eller blå flater kan fort få synlig kornstøy. Det finnes en plugin til PS som heter Quantum Mechanics og som er laget for å redusere digital fargemoiré, men denne avhjelper kornstøyen på RVP også. Dessverre er dette filteret ikke helt billig, men som sagt, det kan være temmelig effektivt. Prøveversjon kan hentes på www.camerabits.com.
Bjarne R.

Joda, ved fingranskning får jeg også frem ''røykskyen''. TAkker for tipsene! Jeg skal prøve å være oppmerksom på dette problemet, men jeg er ikke noen ekspert i PS. I PS bruker jeg colormatch RGB, men Nikonskan 2.2 har bare sRGB. KAn noe av problemet ligge her? De nye Nikonscannerne kan vel scanne i større fargerom såvidt jeg har skjønt. (?)
Jeg ligger i startgropa for å kjøpe.
Birna R.

Colormatch RGB er en fargeprofil for Mac og trolig på vei ut. Bruk heller Adobe RGB (1998), som er i ferd med å bli ''industristandard'' og som er både for PC og Mac.

Nikonscan 2.x har muligheter for andre fargerom. Du kan jo laste ned en oppgradert utgave fra www.nikon-euro.com (v.2.5.1), men husk å oppgradere firmware på skanneren samtidig (antar det er ls-2000 du bruker). siste versjon av nikonscan har såvidt jeg husker allverdens fargerom tilgjengelig.

ellers finnes det jo silverfast PS-plugin for ls-2000 og den er adskillig bedre enn nikons egen programvare.
Bjarne R.

Skal prøve sjekke oppgraderingen, men kommer likevel til å kjøpe ny scanner, LS-4000. Nå bruker jeg bare LS-30, og da er vel fargerommet litt mere begrenset i utgangspunktet?
Birna R.

Nei, men du har mindre dynamikk (30 bit istf 36 bit/pix sammenliknet med ls-2000). den nye ls-4000 skal vel ha 42 bits/pix og kan trolig gi marginalt bedre skann.

Glem ikke bildet midt opp i alt det tekniske. Skannerne er bare et (nyttig) verktøy, og i dataalderen gjelder stadig ordtaket om ''garbage in, garbage out''. altså, best mulig bildemateriale er viktigere enn verdens beste skanner.
Erik A.

Likte bildet jeg. Med litt mer ''røyksky'' kan man vel bare si det er en vulkan? Neida, spøk tilside - en uvanlig komposisjon gjør det her ytterligere spennende. Et sterkt polart inntrykk armert i kaldt og blått. Bildet tiltrekker meg meget.
Jeg faller for storheten, skjønnheten, stillheten...
Avsluttet .

En viss skönhet finns det i bilden,renheten,enkelheten..ganska läcker måste jag säga..
mvh/gunte..
Thore A.

Ble mye teknisk snakk om dette bildet. Jeg nøyer meg med å si at dette var direkte lekkert...
Aleksander J.

Hiver meg på.
Arve k.

Et meget pent bilde ,men jeg tror det har faktisk tatt seg ut bedre med en kvadratisk bildeformat 50x50 med en svart ramme.

AK.
Oddleif P.

Rett og slett et nydelig bilde. Komposisjonen med SÅ mye himmel er akkurat slik det MÅ være. Kunne godt tenkt meg en Stooor forstørrelse hjemme i stua!! Nei...dette er ikke en bestilling... :-)
Tom B.

Absolutt et bilde i min smak. Lekkert.
Ønsker om endring fra min side:
Mer lys på fjelltoppen.
Fjerne de mørke blå partiene nederst.
TomB
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu