Varangerjomfrua
Naturlig steinformasjon som fra rett vinkel og med litt fantasi blir ... ja, nettopp!
Utstyr
  • Hasselblad
  • -
  • Brennvidde80mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger824
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_10708} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (26)
Lars H.

Dette likte jeg! Du har nok øynene på rett plass! Selvom fargene er typisk solnedgang-klisje-glansbilde, så likte jeg det du har fått ut av steinformasjonen. (mon tro hvorfor..:-)
Avsluttet .

Lars, ''Typisk solnedgang-klisje-glansbilde''-farger er mer oransje; de lekre tonene på dette bildet er faktisk ikke hverdagskost.
Bjarne R.

Jeg er ikke så redd for solnedgangsklisjeene. Liker faktisk å ta slike bilder. Håper å få til elg i solnedgang en dag.
Avsluttet .

Flott bilde, sensuelt rett og slett. Jeg er forøvrig enig med KSH, disse fargene er iallefall ikke klisje...
Avsluttet .

Flott bilde, sensuelt rett og slett. Jeg er forøvrig enig med KSH, disse fargene er iallefall ikke klisje...
Peter S.

Häftigt! Det ser ju ut som en människa som ligger i vattnet! Knäna sticker upp...
Erik S.

I tillegg til å slutte meg til de andre om vakkert bilde, flotte farger osv osv, vil jeg bare legge til: Perfekt eksponering av vannet! Den lange lukkertiden gjør vannet mykt og behagelig, men er ikke så lang at vannet blir stressende. Deilig!
-- Erik
Lars Andreas D.

Hva med å abstrahere det hele en smule ved å fjerne horisonten ?? Jeg lurer på om jeg ville valgt den løsningen. ''Damen'' blir mere sentral i komposisjonen uten den lyse himmelen og fjellene bak. Måtte muligens også tatt noe under for å ballansere bildet da. Prøv på lysbordet og legg en 6 x 4,5 maske over bildet.
Avsluttet .

Et godt eksempel på teorien at alt som kan gå galt skal gå galt: Komposisjon er nesten elendig, fargene er totalt unaturlige (p.g.a. feil fimtype) og perspektiv er 100% uinteressant. Mange prøver om igjen og om igjen med disse gamle klisjéene. Gjesp: ZZZZzzzzzzzzzzzzzzz
Avsluttet .

Har ingen betydelse om det är klisje eller inte,bara fotografen gör något han tycker om..bilden är väldigt stilig som visad och ännu stiligare utan himmel..
mvh/gunte..
Anders J.

En mycket fin naturbild som har det mesta både vad det gäller teknisk kvalitet och innehåll. PG verkar inte gilla den här typen av bilder, men jag utgår ifrån att det han skriver bara är något han gör för att väcka uppmärksamhet och uppvigla massorna. För inte kan du väl mena allvar med det du skriver om denna bilden, PG? I kategorin natur kommer denna bilden högt upp. Bra gjort!
mvh
Anders
Carsten A.

Enig med Anders J. Den tidligere ''Perosidlier Goddlieb (PG)'' ser ut til å ha blitt strøket fra fotograflisten, mens vi nå har ''Perosid1ier Godd1ieb (PG)'' på besøk.

Bildet her er bra, men kan bli bedre. Noen vil beskjære ovenfra til såvidt forbi horisonten, og dette er nok et OK forbedringalternativ. Personlig ville jeg i steden foretrekke en beskjæring nedenfra, til like over en sten i høyre bildekant, og til like under en lys (lyserød/magenta) sten i plaskesonen midt i bildet.
MVH CA
Bjarne R.

LAD og CA: Joda, begge mulighetene for beskjæring går an. Det å fjerne horisonten gir et litt annet bilde, og blir vel egentlig noe annet enn det jeg vil vise. Liker derfor bedre forslaget med å beskjære nedentil. Likevel, når jeg fotograferer ønsker jeg å benytte filmformatet fullt ut, og jeg er så konservativ at jeg mener bildet komponeres ferdig i søkeren. Det gir selvfølgelig endel begrensninger, men er nå den måten jeg liker å jobbe på.
Carsten A.

Ikke-beskjæring som generelt prinsipp forekommer meg ganske underlig, men hver sin lyst.
MVH CA
Bjarne R.

Alle prinsipper kan tøyes, også det om beskjæring. Når det gjelder actionpregede bilder og mye skjer kan det være vanskelig å komponere, så disse hender det jeg beskjærer i ettertid. Ikke dermed sgt at ikke andre bilder også kan bli bedre med beskjæring.

Og selvsagt må jeg noen ganger finne meg i å beskjære hvis bildet skal tilpasses formatet i en trykksak.
Hovedregelen min er imidlertid at komposisjonen av bildet gjøres ferdig i opptakssituasjonen.
Lars Andreas D.

Delvis enig med BR. Det er sunn tankegang å gjøre ting ferdig i søkeren. Da tenker du gjennom ting. Men med 6x6 stilles det enormt store krav, og ofte blir bildene bedre i 6 x 4,5. Jeg har selv Hasselblad og fotograferer med det. Det tok meg hvertfall 1,5 år før jeg begynte å se at bildene satt. Formatet er veldig vanskelig. Jeg måtte skjære de fleste bildene i starten. Men når man får teket på kvadratkomposisjon kan det bli veldig stilig.
Carsten A.

Det er en misforståelse om noen tror at jeg - av en eller annen grunn - skulle mene noe annet enn at bildet skal komponeres best mulig under opptaket. Beskjæring, bestemt før opptaket, under opptaket eller senere, er ikke i strid med det.
MVH CA
Michel M.

Nydelig bilde med spennende farger.Skjæret ser ut som en menneskelig kropp!
Hans- Georg S.

Flotte farger i et velkomponert og eksponert landskapsbilde. Har du brukt avtonet gråfilter?
En beskjæring i bunn hadde muligens bedret det noe, men jeg synes også himmelen må være med. Den er med på å skape dybde i bildet.
Bjarne R.

Riktig HGS, avtonet gråfilter har vært i bruk her. Ellers ville himmelen blitt for lys.
Birna R.

Noen motiver kan beskjæres ''in camera'', men slett ikke alle passer til filmformatet man for anledningen bruker. Jeg er enig med B.Riesto i at det er fordelaktig å tenke seg bildet ''ferdig'' før det tas, men det forhindrer ikke at en beskjæring kan eller bør gjøres etterpå- Her er jeg enig med CA i at bildet gjerne kunne beskjæres i nederkant. Slik jeg ser det ville en lett kutting her ikke brutt, men heller forsterket, bildets komposisjon.

En tidligere påstand om at ''fargene er totalt unaturlige (pga. feil filmtype)'' vitner om en tilsvarende mangel på forståelse av fargespillet i naturen. Akkurat det avbildete fargespillet er typisk for en kort stund etter solnedgang, noe alle naturfotografer vet og har brukt som forsterkende virkemiddel i lang tid. Om man er ute og tar bilder på slike tidspunkter, vel og merke.
Bjørn Eivind J.

sinnsykt bra!
ingenting trengs å rettes på, bildet er plain perfect!
Egil O.

Et flott naturbilde, som heves ytterligere av den ''liggende skikkelsen'' i vannet! Godt sett, og godt gjort!
EO
geir j.

Flott komponert, men det tåler faktisk bittelitt beskjæring oppe og nede.
Ivar H.

Bra bilete, og godt sett. Men eg held med dei som vil beskjæra, både oppe og nede, helst begge plassar. Rett over fjelltoppane, slik at berre det mest orange av himmelen er med, og opp til punktet CA nemner trur eg ville gjort seg.
Trond O.

nydelige farger....Takk, Bjarne..du inspirerer meg og mange til å våge ''fargespill'' utover det som er vanlig..yesss
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu