Bestemor og barnebarn.
Jeg ble inspirert av Inger- Lise Sundberg til å prøve meg på et portrett. Nå 500 bilder senere er det ingen venner eller familie som vil ha noe med meg å gjøre så lenge jeg har kamera i hånden.
Er dette et portrett, når det er to personer med?
Portrett var mye vanskeligere enn jeg trodde. Det kom støtt og stadig skygger i annsiktet. Jeg har brukt mye tid på å overtale noen til å la seg fotografere. Og modellen gikk lei mye fortere enn meg.
Utstyr
  • Nikon d 70
  • Sigma
  • Brennvidde56.0mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/60s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger181
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_106904} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Inger-Lise S.

Hei Janne! Jasså, du har skremt bort folk:) Vel, jeg vet hva uvillige modeller er...
Her er det fin kontakt mellom modellene og barnet ser opp på kvinnen så bedårende!!
Aldri så lite uskarpt, og jeg syns planten bak forstyrret ..
Men ellers har du jo en flott vegg som bakgrunn her! Tett og fint utsnitt og. Men planten hadde jeg flyttet. (Selv ''bølger'' i lakenet jeg brukte ble jo for forstyrrende etter noens mening.....Vel, der er jeg uenig....
Portretter er sannelig ikke lett..

Du spør om det er portrett når det er to personer. Jeg tror det. Men akkurat HVA man skal kalle portrett..? Jeg diskuterte nylig saken med en her på dotten. Vi mente begge at f. eks. et dansende par ikke er portrett.
Men dette vet nok andre bedre enn meg...

Lykke til med portretter! Det er masse gode tips under mine 2 siste portrett!

Hilsen Inger-Lise
Tone B.

Hei Janne,
Kan ikke noe om portrett jeg, men synes du har fått et fint bilde her. Fin øyenkontakt mellom barn og voksen. Lykke til!

mvh Tone
Avsluttet .

Hei hei
Støtter meg til ovenstående.
Har absolutt ingen erfaring selv. Tror derimot at portrett er vanskelig (men desto større grunn til å prøve seg på det), så det er nok noe en må jobbe med. Har ikke kommet dit enda. Synes jeg har store nok utfordringer i ting som ikke beveger seg foreløpig §:)
Enig i at bildet er litt uskarpt, eller mer korrekt; deler av bildet er uskarpt. Kanskje blenderen skulle vært mindre (større f-tall)?

Godt forsøk. Folk springer kanskje fra deg nå. Når du derimot får sving på portrettene, kommer de nok springende tilbake for å bli tatt bilde av, sann mine ord.

Keep up the good work

Tore §:)
Kay R.

Hei Janne...

Et fint motiv dette... Omsorg e vel et tiltalende ord å bruke i denne sammenhengen.. Teknisk fremstår ikke bilde blandt dine beste. Ser litt uskapt ut samt at enkelt elementer gror ilag. Bestemor kunne nok vært en god del skarpere...he,he.. Ellers e æ vel enig med det Inger-Lise sier hær..
Når det gjelder ditt spørsmål om dette e et portrett, så tror æ vel egentlig ikke det. Ikke at portretter e min greie, men æ vet at et portrett skal karakterisere ''en'' person.. (teknisk ordbetydende). Spiller vel egentlig ikke noen rolle da.. fint bilde var det jo...
Ha en fin natt...

MVH Kay:-)
Bjørn J.

Selvfølgelig er dette et portrett. Jeg synes dette var ganske fint jeg. Fin kontakt. Du har greid å få frem føleleser og det er bra. Portrettfotografi handler om kommunikasjon og er en treningssak. Prøv å fotografere mennesker du ikke kjenner. Litt kjedlig lyssatt. Prøv igjen.
Bjørn H.

Kjempekoselig motiv .....

Neste gang ville jeg fjernet det som dukker opp i bakgrunnen på høyre side der ...

Bjørn ;¤
Karianne H.

Hei.
Jeg er også veldig usikker på hva jeg skal legge inn under ''portrett'' og hva jeg skal legge under ''mennesker''. Men jeg ville nok kalt dette et portrett tror jeg, i og med at det er et såpass nært bilde.
Synes bildet er veldig koselig, og som Inger-Lise skriver; barnet som titter opp på bestemor.
Jeg har problemer med å fotografere bra portretter, men får stadig nyttige tips her på dotten. Ville nok klonet bort planten jeg også, men ellers er det et veldig godt bilde!

Karianne :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu