Fra bekken
For tiden er jeg som barna - liker å leke med vann.
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon AF-S NIKKOR 18-70mm 1:3.5-4.5G ED
  • Brennvidde70mm
  • Blenderf/22
  • Lukker1,3s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger584
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_106221} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (28)
Avsluttet .

Synes dette var flott. Kvisten lager en fin diagonal i bildet.
MVH JOO
Alexander R.

Hei Voila blinkskudd
Hilsen
Alexander
Avsluttet .

Det var flott! Stlig å leke med vannet, ikke sant?

Hilsen Jørg
Avsluttet .

Heisann

Pent utført. Likte utsnittet veldig godt. Stokken er skarp og fin, samt at du har fått til et fint slør på vannet. Diagonalen er der også ser jeg.

Komposisjonen er enkel, men ikke lett. Ren og pen bildeflate uten forstyrrende ellementer. Faktisk kunne det godt ha vært med noe mer vegetasjon, men det blir nærmest for pirk å regne.

svenn
Roger V.

Hei
Vann er morsomt å leke med, du presenterer et flott bildet.
Syntes kansje at stokken ble litt dominerende, ville heller bare sett deler av den i stedet for hele. Enig i betrakningene om mer vegetasjon rundt bekken.

Roger
Eli B.

Vakkert komponert, kunne godt passet i en ramme på veggen. Kan se lenge på bildet uten å bli lei. Synes vannet og stokken gjør seg godt sammen. Rett og slett likte dette!
mvh Eli
Terje M.

Hei.
Kan vel bare slenge med på det de andre har sagt.
Kai-Wilhelm N.

Hei
På dette bildet som tydeligvis er tatt på en overskyet dag, er det *ingen* grunn til at du skal miste tegning i vannet. Pass på at du ikke overeksponerer (dette kan du sjekke på histogrammet i kameraet), eller overgjør etterbehandlingen av bildet.
Med denne type lys og motiv, så har du en utmerket anledning til å trene på å ligge innenfor grensene. Det er et par plasser på dette bildet hvor utvasking ikke passer (på noen bilder er det helt ok, og til og med nødvending; det må stemme med resten).

(Og ja; jeg vet at jeg ikke har gitt deg ''bildekritikk'' men heller en liten teknisk kritikk, men bilder som dette *må* også inneholde teknisk kvalitet som gjør at bildet blir presentert som en helhet. På dette bildet halter det.)

-k
Kay R.

Hei Tone...

Helt enig. Artig å leke med vann.. Synes dette var fint presentert.
Både vannet og stenstrukturen har fin detaljrikdom. Fargene lukter av høst.
Severdig og flott..

MVH Kay:-)
Arild Brun K.

Kjempe fint. Likte fargene og komosisjonen veldig godt.

Arild.
Jan-Wilford A.

Vakkert og enkelt, men det blir veldig mye vann for tiden selv om alle til dels er forskjellige hver på sin unike måte. Går ut i fra at det uskarpe midtpartiet er forårsaket av vann som renner over og det i seg selv er jo litt fint særlig med de to skarpe kvistene som stikker opp som følehorn i dette partiet.

Eller leste jeg akkurat i diskusjonsforumet at noen av dere blir kalt ''jenteklubben ros&kos'' og siden jeg også skriver kritikker her, er jeg vel også et stolt medlem. Linken er her: http://foto.no/cgi-bin/diskusjon/lesTraadHier.cgi?id=1227...okmerker=0
Inger Anne Maritsdotter V.

Flotte høstfarger i greina og i berget ved bekken ,
fint slørete vatn på bekken ,

totalt sett et helhetsinntrykk som eg likte svært bra ,

flott bilde ;-)

mvh Inger Anne
Rune S.

Hei hei Tone :-)

Egentlig liker jeg ikke slikt ''slør'' på vannet, det blir så kunstig på en måte... Men her synes jeg det passer fint. Flotte farger også! Kommentaren til Eli Brager dekker vel mine tanker også. Bra bilde, Tone!

mvh Rune S.
Odd Eirik S.

Fortsett med det. Er vedlig svak for denne type bilder. Dette ble litt annerledes enn de vanlige ''slørvann'' bildene.
Meget pent og veldig bra teknisk.

mvh
Odd Eirik
Inger-Lise S.

Et bilde jeg liker godt både mht komposisjon og farger. Men jeg syns Kai-W N gir deg fine råd her:)
Jeg har virkelig sansen for vannbilder og liker dette godt, men hadde ønsket mindre sløreffekt i nettopp dette.
Lek videre:)

mvh Inger-Lise
Tom S.

Kjempefint! liker både komposisjonen og fargene. Ikke helt fornøyd med ''sløret'' midt på greina, men dette mest for å pirke.
Gleder meg til å se mer fra deg ;-)

Tom
Hilde J.

Flotte farger på stein og i greina. Liker denne typen presentasjoner av rennende vann. Meget tiltalende!
Tone B.

Hei alle sammen, takker så mye for kommentarer.

Kai-Wilhelm; din tekniske kritikk settes pris på og rådene du kommer med taes imot med takk. Og ja du har helt rett; overskyet dag og jeg hadde mye å gå på ihht lukkertid og all anledning til å ikke miste tegninger i vannet. Neste gang skal jeg prøve meg på å variere lukkertiden mere enn det jeg gjorde når dette bildet ble tatt. Man lærer så lenge man lever :-)

mvh Tone
Tom R.

Flotte farger i et flott komponert bilde.
Syntes du har fått frem en fin slørefekt her.

Tom:)
Tor Erik S.

Hei Tone.
Du og vann er som løv og vind.
Et pent bilde!! :-)
M.v.h. Tor Erik
Terje M.

Hei T.B. En fin skildring av ''høst vann''. Fin skarphet i bildet. Meen kunne tenkt meg å se Motivet uten grenen. Den tar oppmersomheten fra en ''Sildrene ''bekk/ elv. M.H. Terje Mj.
Anniken S.

Hei Tone
Kommer litt langt ut i rekken her, så det blir vanskelig å ikke repetere noen.
Syntes bilde er veldig bra jeg. Liker sløret som du har fått på bekken og kvisten lager et fint avbrekk. God komposisjon og fin plassering av kvisten i bilderammen.
Roger K.

Hei hei Tone,
Litt langt ut i rekken jeg også da. Begynner å stable meg på bena etter en solid influensa. Du kan trygt fortsette å leke deg med vannet for dette får du til.

Ha en fin fredag

Mvh RK
Odd Arild E.

Selv om det bare er en kvist i vann er det faktisk godt severdig - en kan studere bildet over tid, fint.
Odd A
Janne L.

Her har du fått til et flott sereverdigt bilde av kvister og vann. Vanligvis når jeg fotograferer så prøver jeg å komme unna kvistene, siden de kan virke forstyrrende. Men du har klart å få til et flott bilde med dem.
Janne
Mike T.

Hei Tone,
jeg er meget sent ute og leser IKKE de mange øvrige kommentarer.
Jeg får et inntrykk at du vet hva du gjør. Super komp, flotte farger, intrykksfullt lys. Lukkertiden gjør sitt med vannet - bra.
Men prisen er at hovedmotivet virker ''sleipt'', eller som om det var isbelagt - om du skjønner hva jeg mener. Er det slikt på denne årstiden?
Nå er jeg veldig kritisk - men jeg tror at du har fått masse berettiget skrøyt her og tåler et spørsmål ;-).
Hilsen Mike
Tone B.

Takker igjen for kommentarer!

Mike; Jeg setter pris på at du er kritisk og ja, jeg tåler spørsmål ;-) Kvisten jeg har brukt hentet jeg lenger oppe i bekken og den har nok ligget under vann over en tid. Den var sleip av vannet og ikke isbelagt (ikke enda - heldigvis,,,litt tidlig). Vet ikke helt hva jeg kunne gjort for å ikke få den til å se sleip ut,,,kortere lukkertid kanskje? men i så fall ville det gått på bekostning av den slørede vanneffekten jeg ville ha frem. Eller kanskje noe så enkelt som å tørke av kvisten? Helt ærlig tenkte jeg ikke over det da bildet ble tatt, men ser hva du mener. Fortsett med å være kritisk Mike!

mvh Tone
Venche J.

Det meste er sagt her.
Utsnittet er kjempefint, men jeg er enig med KWN i at du burde sjekket for utbrenthet i vannet. Personlig tror jeg at jeg ville beskjært i høyresiden. Men det er nå meg. :)

Wenche.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu