Høst i Botanisk hage 61
Her ble lyset for sterkt til å få til et normalt foto.
Derfor jobba jeg litt videre og endte opp med dette.
Her burde det vel ikke være noen tvil om opphavsrettigheter hvis da ikke Universitetet i Oslo og Botanisk hage meg ubekjent sitter med fotorettighetene til alle trær og vekster som finnes i hagen.
Hvem som eier rettighetene til skulpturene jeg presenterte på lørdag har jeg ikke sjekket. men ville ikke bli forundret om Oslo kommune sitter på rettighetene der som de gjør med både Munch og Vigeland da de har eierskapet fordi 18 kunstnere i alt ble engasjert til utsmykningen av Oslo Rådhus og alt var faktisk ikke ferdig før langt utpå 1960 tallet. Kunstnerne var engasjert og ble betalt av Oslo kommune.
Hver dag haster folk forbi disse skulpturene uten egentlig å se dem. Kanskje kan mine bilder gjøre sitt til at neste gang de passerer så stopper de opp for å se og studere det flotte arbeid som Per Palle Storm her har gjort.
Hva det økonomiske gjelder så driver ikke jeg med bildesalg normalt. Gidder ikke en gang å bruke tid og penger på å lage separatutstillinger som mange har anbefalt meg så ved å legge ut bildene på Norges største fotoside så gjør jeg vel ikke annet enn å gi skulpturene ekstra gratisreklame.
Skulle likevel rettighetshaverne ha noe å innvende så er jeg jo ikke så vanskelig å finne for en direkte kontakt.

Nå vet jeg ikke om dette er riktig sted å skrive dette? Men forum er det svært få som besøker og leser så jeg pleier å skrive det jeg har på hjertet under mine bilde utleggelser på de 4 sidene jeg bruker.

Se gjerne bildet mot mørk bakgrunn og tast F11 i øvre rekke på tastaturet for å få fullskjerm med litt luft over og under bildet.

http://WWW.pbase.com/kneppen
Her synes jeg at jeg kom fram til noe.
Utstyr
  • Canon EOS 70D
  • TAMRON 16-300mm F/3.5-6.3 Di II VC PZD B016
  • Brennvidde18.0mm
  • Blenderf/10
  • Lukker1/320s
  • Nei
  • AnnetJeg vet aldri helt hva jeg har gjort når resultatet endelig står der da jeg hopper og spretter fra filter til verktøy og tilbake til de samme igjen osv. osv..
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1039319} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Jostein S.
Hei
Jeg tror ikke du blir hanket inn for dette Roar
Du har tilført disse skulpturene noe som er ditt eget og satt ditt stempel på det. Så da er det ditt!
Det hadde aldri ramla meginn at dette bildet er fra Botanisk hage. Bildet er mer sueralistisk i form og uttrykk, og er ganske spesiellt!
"Psykadeliske" farger understreker at slike motiv finner du ikke mange av
Ikke noe negativt ment med det, det bare henviser på din stil
Jostein
Vidar Magnus J.
Synes du har fått et flott lys på treet, fin bakgrunn med farger og skyggekontraster, motivet harmonerer godt med strålingen i rammen.
Ang. rettigheter skjønner jeg godt at malerier har forbud mot fotografering, men statuer på offentlige plasser er en del av bybildet og kan som oftest ikke unngås å få med på bilder uansett. Hadde du stått utenfor der med en stor steinblokk og hogget ut kopier av statuen kan jeg forstå reaksjoner, men bilder av statuer har jeg aldri sett på som en trussel mot noen.
Anders S.
Hei Roar!
Jeg vil veldig gjerne se mer av dine skulputer, som altså de du tar bilde av. For å ha det på det rene! Det er veldig flotte bilde, slik som dette!
God dybde innover i den flotte ramma! Dette passer utmerket på en vegg!
Hilsen Anders
Roar K.
Anders!
Skulpturene kommer etterhvert.Ofte lager jeg opptil 6-7 versjoner av noen og har allerede tilsammen passert 100 bilder i alt. En dag begynner jeg å legge ut på pbase portfolioen min, men vil vente enda litt da jeg av og til legger til nye versjoner innimellom.
Jeg bør kanskje sjekke nærmere når det gjelder nålevende kunstnere da jeg jo ofte tar meg litt friheter.

Roar
Hans Petter S.
En interessant diskusjon om rettigheter som dukket opp under din forrige serie her på dotten. Den fulgte jeg!
Her igjen leverer du et typisk Roar-bilde i velkjent stil! Fint motiv, med fine farger og fint lys! Liker etterbehandlingen din, den skiller seg litt ut fra resten; Positivt! Synes også du har valgt fin ramme, med de riktige fargene!
Arild T.
Diskusjonen om rettigheter angående skulpturer, er egentlig kun av akademisk art. Ikke så mye å bry seg om da du gjennom dine bilder bringer disse kunstverkene ut i det ganske land slik at flere kan nyte dem. Dagens bilde, som du formidler så elegant her, føyer seg inn i rekken av dine flotte fotoarbeider. Stå på videre, Roar!

Hilsen Arild
Geir K.
Fortsett med dine bilder du Roar. Kan ikke forstå at noen skulle komme og hanke deg inn for at du tar bilder av disse statuene og serverer dem her på dotten.

Geir
Roar K.
Takker så mye for kommentarer.

Roar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu