Snøhvit-ekspressen
Hver morgen og ettermiddag bringer Snøhvitekspressen passasjerer mellom Alta og Hammerfest. Tilbudet er blitt så godt mottatt at ruta faktisk går med overskudd. :)
Bildet inngår i albumet Langs vannkanten - Ting jeg møter på min vei langs vannkanten i Alta.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-09-04 21:18:15
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2004-09-04 21:26:44
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2004-09-05 02:09:39
    Versjon #4
Utstyr
  • Nikon D100
  • Nikon AF-S VR 24-120 f/3.5-5.6G IF-ED
  • Brennvidde52mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/125s
  • FilmtypeRAW - ISO 200
  • Nei
  • AnnetCa. 50% utsnitt.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger209
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_103274} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Gaute B.

Hei!

Fint utsnitt og motiv, men bakgrunnen gjør bildet atskillig mer ''blast'' enn det fortjener. Prøv igjen på en godværsdag med polariodfilter, kanskje?
Mike T.

Hei Wenche,
teknisk bra med USM på grensen - motivet i seg selv er gjerne ''hardt'' nok. Utsnittet funker - vi kommer tett opp.
Bildet virker litt sterilt på meg - mulig at dette skyldes himmelen.
Hilsen Mike
John G.

Når du først skulle vise oss Snøhvit-ekspressen, synes jeg dette utsnittet var uheldig. Vi får jo - etter min mening - null inntrykk av hvordan båten egentlig ser ut. Dette ble - dessverre - bare et litt rotete utsnitt. Jeg synes heller ikke det har den rette skarpheten...
John :-)
Avsluttet .

Hei Wenche

Jeg tror jeg langt på vei må si meg enig med John når det gjelder utsnittet. Hvis meningen var å vise båten slik den fremstår ble det litt for tett på her.

Men bildet inngår i serien ''ting jeg møter på min vei....'' osv....
Det vil si ting og ikke nødvendigvis en båt, men kanskje overbygget på en båt elller deksdetaljer på båten. Så jeg forstår egentlig bildet på en slik måte at du ønsker å vise oppbyggingen av båten og å komme tett på.

Som sjømann er jeg kanskje også i den gruppen som ikke har noe imot litt dekksdetaljer.

svenn
Venche J.

Nå karer - kan dere se hele båten.

Det var et litt spesielt lys i går ettermiddag, det klarte jeg ikke å formidle i det tette bildet. Tror at jeg nærmer meg i denne versjonen. Oj - kom akkurat på at jeg ikke har noe USM i versjon to. Sukk, jeg strever slik av og til, og glemmer det som skal være naturlig å huske på. :)

Wenche.
Mike T.

Hei Wenche,
vurderer saken på nytt etter ditt ønske og etter at jeg har sett på alle bilder.
Synes at samtlige bilder er ''gode fotografier'' som man egentlig ikke kan si så mye om hverken for eller imot. Vers#2, 3 og 4 kunne ha tittelen ''Dette er en hurtigbåt'' og hadde vært meget illustrativ for alle som ikke har sett slike båter før. God illustrasjon for eksempel for en skolebok i Østerrike ;-) og kvalitativt absolutt ok.
Med vers#1 ser det ut at du vil vise noe helt annet. Her retter du fokus på en del av båten - og bildet kan bare forstås av folk som kjenner disse båtene.
Så spørs det hva du vil vise med dette utsnitt. De to ''aktiviteter'' (kaptein på broen og matros på dekket) forblir overfladisk og er dermed bare et lite bidrag til bildets helhet, slik som jeg oppfatter dette. Derfor konsentrerer betrakteren seg gjerne på farger og konturer, som her er ikke spennende (brukte ordet ''sterilt'' tidligere).
For å komme videre tror jeg du må spør deg selv hva du egentlig vil med dette bilde og hvorfor betrakteren ikke er med på laget. Teknisk holder dette, og vel så det. Men meningen? Det foregår eller vises etter min mening ingenting som vekker SPESIELL oppmerksomhet eller inntrykk/følelser. Og det er greit nok, det også ;-).
Hilsen Mike
Venche J.

:)

Takk for utfyllende kommentar Mike. :)

Jeg prøver jo å få til ting teknisk. Noen ganger lykkes jeg, og noen ganger er jeg helt på bærtur. Det samme gjelder den kreative siden. Her ble det jo totalt skivebom. Men jeg kommer nok til å legge ut noen flere syntetiske bilder som forhåpentligvis treffer hos noen.

Takk igjen. :)

Wenche.
Odd Eirik S.

Fortvil ikke. jeg vil ikke kalle dette totalt skivebom. Jeg hadde ikke lest kommentarene da jeg tok alle bildene i øyensyn. Jeg falt umiddelbart for v4. Farkoster som dette synes jeg er så facinerende at et bilde som dette får meg til å studere. Bildet engasjerer meg. For en som meg - som liker disse formene og detaljene, og som i tillegg ikke ser slikt til daglig - så er dette ''mat'' for sjela.

Hurtige båter, fly og store lokomotiver har facinert meg fra guttedagene. Siden jeg ikke blir voksen (sier kona mi) så lar jeg meg facinere den dag i dag. Ikke noe spesielt å utsette på dette og likte det godt.

mvh
Odd Eirik
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu