Hvalrossportrett
Fra Phippsøya, Sjuøyene, Svalbard
Utstyr
  • Canon 1D Mk.II
  • Canon EF 300/4 IS USM
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/10
  • Lukker1/200s
  • FilmtypeISO 800 RAW
  • Nei
  • AnnetEn flokk på 20-30 dyr påtruffet i gråvær og lett snøvær, for godt og vel 2 uker siden idag.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger1327
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_102668} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (33)
Vibeke P.
Dette var meget vellykket. Flott komposisjon - spennende utsnitt. og fin posering av hvalrossen. Kanskje litt grått i bakgrunnen, men det er av mindre betydning. Helhetsinntrykket er meget bra!

Vibeke : )
Lena Beate H.
Nydelig.
Georg K.

Agree - even for people who aren't easily attracted by wildlife images - this photo is delivering convincingly.

Brilliant sharp - so sharp that it satisfy the curious eyes - sharp enough to explain, tell about colour, structure etc. of teeth, fur, eyes.

Close enough to deliver a kind of involvement effect - for me one of the backbones for touching documentary.

Last - and this is of course more a guess ( based on the impression of authentic, delivered again by the image ), but I tend to believe that the colours are 100 % authentic - at least as authentic as it is possible to grant - and I'm very surprised about the blue`sh tone around the mouth.

A massive impression - kind of suitable when looking at the main subject - which I enjoy as part of an matching composition of such a photo.

As every one know - I'm not the expert you can have discussion about true / untrue colour etc. - but the image has without an enormous impact - it simply hit's perception.
Venche J.
Oj det var nært og flott.

Takk for opplevelsen. :)

Wenche.
Steinulf L.
Snøværet forklarer vel bakgrunnen. GK har beskrevet bildet godt. Ikke mye å føye til. Flott.
Svein B.
Dette var virkelig bra, Carsten! Været og lyset du fikk passet motivet godt (mye bedre enn på mitt hvalrossbilde....), og bringer fram detaljer og nyanser som lett går tapt. Liker også komposisjonen meget godt. Sikkert en fin opplevelse med en såpass stor flokk. Var du med båten rundt nord for Spitsbergen? Send gjerne mail/melding ang dette hvis du vil.


Mvh
Svein B
Anniken S.
Dette er det nærmeste jeg har vært en hvalross.
Må si du har fått et flott portrett med gode detaljer.
Barten kommer fint frem og jeg liker at jeg får følelesen av at den ser rett inn i kamera. Dette må ha vært en naturopplevelse av de sjeldne.
Bård Lauris H.
Fint... du får fram råskap og dovenskapen disse dyrene har på en bra måte...

Litt trekk for bittelitte blåstikk og jeg kunne ønske meg litt mer kontrast... jeg justerte ned blåkanalen til 0|0,94|255...
Thore A.
Skarpt og nært, men blåstikket skjemmer.
Kristian S.
Skarpt som fy. Kult bilde. Skulle kanskje ønske at den var vridd mer mot venstre for seg...

KES
Jonas L.
Nært og svært bra detaljert portrett.

mvh JL
Kjell G.
Masse flotte, skarpe detaljer. Blikket hever også bildet.
Du kan dette med portretter, Carsten

mvh kjellg
Erling K.
Virkelig fint dette her! Jeg visste ikke at hvalrossen kunne ha så mange farger!

Mvh EK
Carsten A.
Et bilde fra en fin opplevelse - disse svære dyrene i haug på et av de mest ødslige steder jeg noensinne har vært, og dertil i et blå-grått vær som fullt ut sto til omgivelsene - en polar-ørken!

Takket være rolige, avslappete dyr, og ro, taushet og forsiktige bevegelser hos alle angjeldende var det mulig å komme på brukbart hold av flokken (bare hanner) uten at den ble forstyrret. Bildevinkelen her svarer ellers til ca. 420mm på et fullformats (24x36mm) kamera, så avstanden var egentlig ikke så kort. I dette ligger også en liten bonus, for deodoranter er et ukjent begrep i hvalross-kretser. De avgir en høyst merkbar odør, forsterket av at de raper og fjerter i ett sett. En svær hann lå også død ved flokken og ga sitt bidrag til duftinntrykket.

Merkbar økning av gult (og endring av blåkanalen fra 1.00 til 0.95 er knapt merkbar) gir for mye rent gult i støttennene, og gjør pelsen mer unaturlig gul enn korrekt er, slik jeg ser det. Dessuten minsker da den blå-grå karakteren som bakgrunnen har fått og som bidrar til å gjengi stemningen på stedet. Hver sin smak, men dette er min.

MVH CA
Lasse H.
Flott bilde! Liker den buede linjen fra dyret i bunnen av bildet. Dette gir den ekstra dimensjonen som jeg synes er så viktig i slike bilder. Ellers er det meste allerede kommentert, så jeg ser ingen grunn til å repetere hva andre har sagt.

Lasse
Tore U.
Heisann,

Flott portrett av et mektig dyr. Fantastiske detaljer og ditto farger. Henger meg gladelig på andres skryt. Det eneste jeg kan se som eventuellt trekker ned er noe som kan se ut som en dobbeltkontur nederst på den høyre (nederste) tanna.

mvh
Tore
Roger V.
Skarphet til tusen her. Latskapens svar på late dyr, det er vel denne.
Fint med øyekontakt, stillig positur.

Roger

Carsten A.
TU: Tror nok det du ser som en mulig dobbeltkontur på nederste støttann er endel sand som har festet seg der. Dyrene lå på en strand med ganske fin sand, på dette bildet (og andre) i optimal størrelse (ca. A3) er disse kornene ganske lette å se, men på et såpass lite format som dette lar de seg stort stt ikke identifisere.

RV: Late, kanskje, skjønt skal slike fettberg holdes vedlike slik at de holder varmen i polarnatten, er nok ikke latskap tingen på høysommerstid, som her, de skal suge i seg haugevis med muslinger om det skal holde. Lite elegante på land, javisst, men når det er sagt så blir voksne hvalrosshanner ikke angrepet av isbjørn - det er funnet isbjørnkadavre med klare hugg/stikkmerker etter hvalross - altså opplagt drept av disse ''late''(?) dyrene. Det er vel med disse som de fleste andre dyr som lever under marginale forhold, den som vil overleve kan ikke koste på seg å søle med kreftene og tære unødig på reservene! I denne flokken lå forresten de største hannene ytterst i flokken - har er det opplagt noen som vet å innrette seg på beste måte!

MVH CA
Jan-Wilford A.
Dette var jo bare rett og slett herlig. Flott fanget.
Tone B.
Nært og detaljrikt. Utrolig flott dyreportrett! Virkelig bra!
Torgeir S.
Hehe, knallstilig komposisjon, og teknisk ypperlig som vanlig fra deg!

Mvh. Torgeir
Hilde J.
Veldig bra (og skarpt) portrett. Det var sikkert spennende å ''jakte'' på denne flokken. Etter hva jeg har hørt er de ikke så ufarlige som de ser ut til.

~~hilde~~
Jan W.
Fornøyelig bilde av en kar som normalt ikke er ''fotogen''

Joda, en fin-fin presentasjon av hvalrossen dette Carsten.

Jan
Ketil K.
Nytt flott bilde fra Svalbard. Imponerende fremtoning i nærbilde! Morsomt blikk og original positur. Ypperlig teknisk kvalitet som vanlig.
Fotograf Carl-Åge H.
Herlig uttrykk på hvalrossen. Bra komposisjon og det tekniske er som regel på topp fra deg. Artig og bra bilde.

Mvh Carl-Åge
Ann F.
Flott fyr fra fjerne forhold fint fotografert.
Fargene forutsees finurlig finjustert for formålet.
Fotohilsen fra
Ann

Roy S.
Må ha vært en stor og minnerik opplevelse dette.
Teknikk og håndtverk i ypperste klasse.

Roy
Tore U.
Heisann,

Bøyer meg i støvet, eventuellt sanden, for den forklaringen. Syntes i grunnen det var rart at et sånt fenomen skulle opptre på kun en enkelt detalj i bildet. Må bare si igjen at det er et flott bilde.

Mvh
Tore
Per Harald O.
Et nydelig portrett fra en eventyrverden!
Lars-Anders M.
Deteljrikdom.
Carsten A.
Takk for de siste kommentarene. Ja, Svalbard er ganske mye av et eventyr, særlig om man er utenfor de få bebodde områdene. Sjuøyene er i sannhet et meget spesielt sted!

MVH CA
Thorfinn B.
nært og meget bra bilde, men fyren trenger en tannpuss :-)
Anya K.
Hei du. Takker for kommentaren på bildet mitt! Veldig glad for det.. Liker bildene dine veldig godt..har lyst til å prøve å bli naturfotograf, men så klart det er en lang vei å gå..og det er mange som feiler. Du spurte hvordan utstyr jeg har..jeg har Canon EOS 300D med 18-55mm objektiv..har akkurat kjøpt det, så har jo ikke brukt det så mye. Før har jeg brukt et kamera på skolen, Olympus Camedia(ikke så mye muligheter der). Skal skaffe meg et macro objektiv om ikke så lenge...
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu