Ascps. Irene Dobkin ORANGE
Bildet inngår i albumet Auds orkidesamling -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2015-04-02 20:42:56
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D800
  • 50.0 mm f/1.4
  • Brennvidde50.0mm
  • Blenderf/16
  • Lukker1/8s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger146
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1026445} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Ulf S.
Hei,
du trekker frem dine orkidere til stadighet. kan hende det er min skjerm "mac" som gjør dette, så du skall ha den.
men dine bilde er alt for kontrastfulle, og lyssetingen er til tider elendig, dette bilde er forøverig ett av dine bedere på leeeenge. Men du er nøtt til å jobbe med lysssettingen for å gi dine fantastiske / muligeter med blomstene retferdighet. Så det eneste jeg har å utsette på dine blomdterbilde er lyset.
mvH
ulf
Jan G.
Takk skal du ha Ulf. Jo, jeg sliter en del med lyset (og med skarpheten). Jeg er egentlig enig med deg, bortsett fra at jeg ikke synes akkurat dette bildet skiller seg ut i positiv retning. Siden du fotograferer en del blomster, kunne det vært interessant om du kunne vært litt mer spesifikk. Hva er din "oppskrift" på god lyssetting av blomster?
Mvh Jan
Trygve B.
Andre får si hva de vil, jeg synes at dine orkidebilder er meget bra, og de gir meg stor glede. Det er små kunstverk som du formidler. Skarpheten synes jeg er rimelig bra. Jeg har heller ikke innvendinger mot lyset..
Anders S.
Nei, dette syntes jeg er meget flott! Jeg syntes lyset kommer akkurat passe godt inn her sånn! Fremførelsen her sånn er alldeles nydelig og sett igjennom mine øyne er dette meget vakkert!

Kjempe bra!
Hilsen Anders
Ulf S.
Til mine bilder bruker jeg en enkel blitz og en stor soft boks med grid som du ser på siden jeg henviser til. Dette gir meg tilfredstillende lys so gir meg mange muligheter for etterarbeid i Photoshop eller ikke.
Men slik du tar bilder tror jeg at en god lysseting vil gi oss mange gleder i dine ulike orkideer.
vis du går til B&H på nette en amerikansk nett butikk for foto, men du får kjøpt det hos fotoogvideo i norge også Impact Fabric Grid for 24 x 24" Quikboxhttp://www.bhphotovideo.com/c/product/884016-REG/impact_q...or_24.html
siden din kone driver med en slikfantstisk hobbi, vil det vere synd viss du ikke får ut det fulle potensiale som ligger her.
lykke til Jan
mvh
ulf,
Jostein S.
Hi
Veldig FLOTT
Nydelig vakkert
Jostein
Ulf S.
Siden Jan ble nevnt som en tyngde innen foto her inne i en diskusjon jeg hadde med en Tor, synes jeg han fortjener mer en svada kommentarer Jostein. Hele tanken med foto.no må være at vi utvikler oss som fotografer, ikke stigmatiseres som fotografer.
Vi må tørre å være ærlige ovenfor kvaliteten på bildene vi legger ut, hva vill ellers være påenge,
M vh
Ulf
Tor Einar K.
Ulf, jeg er helt enig i at vi bør være ærlige ovenfor kvaliteten på bildene vi legger ut.
Derfor finner jeg det høyest merkelig at du har slettet bildet ditt med diskusjonen du refererer til.

Må få legge til at jeg der sa at du burde lytte når folk som Jan med sin faglige tyngde(grafisk formgiving) uttalte seg.
Anders S.
Det er meningen til Jostein! Hva med å respektere hans mening og syn om bildet! Ikke skriv slike negative kommentarer om andre sine meninger og ord, skrevet på bildekritikken! Det blir så dårlig stemning av det! Jostein har sin mening og du har din mening, Ulf! Begges meninger skal respekteres uten slike bedømmelser. Det er bilder vi skal kommentere og mene noe om her, ikke hva andre skriver og mener! Husk, at smaken er som baken! Og at vi alle er forskjellige, heldigvis!
Hilsen Anders, som har fått mange gode og konstruktive meninger og innspill på mine bilder fra Jostein!
Ulf S.
Anders dette blir bare tull og tøys og en undervurdering av kraften av en objektiv vurdering av et bilde, Tor tørk deg bak med din kommentar og ta kvelden
Mvh
Ulf.
Tor Einar K.
Ja, og i vår alder trenger vi til og med våtservieter for å bli rene.......
Jan G.
Takk til alle for bidrag til en interessant diskusjon! Jeg merker meg Ulfs forslag om en softboks med grid som en mulig løsning på det jeg opplever som problematisk med den oppskriften på lyssetting som jeg benytter nå. Jeg har et Elinchromeanlegg hvor jeg helst bruker formingslyset og ikke blitsen. Jeg bruker i tillegg vanlig håndholdt blits og en LED-lampe. "Atelieret" mitt har et Velux overlys, så jeg benytter ofte bare dagslys og hjelper på med litt ISO. LED-lampen er fin til å gi kronbladene "form/dimensjon".

Ved siden av lyset er komposisjonen en stor utfordring. Orkideene vokser i alle retninger på stilken, slik at det ofte er vanskelig å finne en vinkel som gir bildet karakter, rent formgivningsmessig. Jeg får ikke lov av min kone til å rydde litt i blomstene, så resultatet blir gjerne slik som i Versjon #2.
Mvh Jan
Jan G.
Til Ulf: Du bruker formuleringen "kraften av en objektiv vurdering". Jeg tror ikke det er mange her på foto.no som mener seg å representere "det objektive". Det skal uhyre mye subjektivitet til for å utrope seg selv som representant for "det objektive" i billedvurdering.
Mvh Jan
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu