Komposisjon
Trenger et fotografi en billedtekst? Gode bilder trenger det som oftest ikke, men en tittel kan gjerne hjelpe litt når jeg som betrakter skal forholde meg til bildet. De fleste bilder i media står i en kontekst av overskrifter, billedtekst, ingresser og brødtekst. Vi er vant med å se bilde og tekst som en helhet i kommunikasjonsprosessen, f. eks i reklamen.

Her er det tale om et utsnitt av fondveggen til Stavanger Sparekasses modernistiske bygg fra 1960. Det er ingen plakett som forteller hva dette er eller hva kunstverket heter. Bygget ligger vis a vis Stavanger Domkirke. De færreste vet at kunstneren bak relieffen i naturbetong heter Odd Tandberg. Han er fra Oslo og har utført et femtitalls monumentale utsmykninger i det offentlige rom, utvendig og innvendig i kjente signalbygg, særlig i Oslo. På 1950-tallet var han en av de fremste avantgardister i Norge som uttrykte seg i et rent nonfigurativt språk.

I dette arbeidet smelter arkitektur og kunst sammen. Og veggen virker som et nåtidig ekko av Domkirkens gråsteinsmurer fra 1125.

Jeg liker Odd Tandbergs kunst, enten det er arkitektoniske utsmykninger eller grafiske arbeider. Jeg har laget et kvadratisk utsnitt av den avlange komposisjonen. Derved har jeg laget et nytt bilde basert på min egen måte å se bilder på: Kvadratisk format. En komposisjon som er nesten i balanse, men ikke helt. Det skaper litt liv eller uro i et ellers stillestående motiv. Jeg søker vanligvis ikke dybde i mine bilder, men liker å få liv i flaten gjennom lys/skygge, tekstur, fargetoner, linjer og former.
Bildet inngår i albumet Bilder Stavanger og Rogaland -
Fotograf
Utstyr
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger36
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1024920} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (1)
Kirsten H.
Stilig bilde som jeg raskt fikk interesse for. Jeg liker formen og strukturen i dette.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu