Ny i Norheimsund
På besøk i Norheimsund vart vi svoltne, og gjekk på ein heilt ny (ei veke) restaurant for å få oss litt mat. Vertskapet var svært hyggelege, og ville ikkje høyra snakk om betaling sidan dette var første gongen vi var på besøk.. Dette er ein av eigarane.
Bildet inngår i albumet Menneske eg har møtt - Når eg er ute og reiser, har eg ein trang til å snakka med ukjende menneske. Det er ikkje alltid lett å gå bort til ukjende og starta ein samtale. Eg ser at det er lettare å nærma seg menn enn kvinner i andre kulturar enn vår nordiske.
Utstyr
  • Nikon Coolpix 990
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetFrihand og vinduslys gjennom litt raude ruter...
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger243
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_10219} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Loke H.

Jeg mener, mer klisjeeaktig enn dette er det naermest umilig aa komme! Dette er direkte provoserende i dagens sammenheng! Dette handler om aa vaakne opp, se som virkelig har hendt i dagens samfunn. Aa ha negere, indere eller for dens saks skyld, kinesere, i Norheimsund eller hvor som helst ellers er ingen kuriositet lenger! Det er naermest diskriminerende aa publisere et slikt bilde og fremstille det som interessant! Menneskeportretter av denne typen har vi sett nok av, fra imperialistiske tider! Vaakn opp, mann, og sett deg inn i samfunnet!
Carsten A.

Personlig synes jeg tekst + bilde er en sympatisk ytring i forhold våre såkalte ''nye landsmenn'', som vi har mye å lære av, både når det gjelder forretningssans og vennlig folkeskikk. Om det er noe slikt autor vil ha fram (og det tror jeg her), synes jeg det skyter litt over målet å kalle dette for provoserende.

En annen sak er om dette fotografisk sett er løst særlig godt. Som portrett er det svært på det jevne, og kunne gjerne hatt med mer av miljøet i denne restauranten. Frihånd i svakt lys forklarer uskarpheten - men den er jo der likevel. Ikke glem stativet neste gang!
MVH CA
Arvid B.

;-) ;-) Loke.. Dette er den mest morosame kommentaren eg har fått på bilda mine nokon gong. Eg var litt trøytt då eg la inn bildet, det er så, men eg har heile livet (kanskje ikkje dei første par åra) vore eit samfunnengasjert menneske. Og i endå større grad menneskeengasjert .
Kvar gong eg opplever levande og kontaktsøkande folk som gjev meg ei god oppleving, finn eg fram apparatet og knipsar eit par bilder… Når eg kjem heim og har fått bildet fram, hentar eg ei billig Bohusramme i kjellaren og sender det til rette vedkomande. Ingen har blitt fornerma til denne dag. Men det har resultert i mange gode kontaktar og ein del vener… Kommentaren din viser kor vanskeleg kommunikasjon ofte er. Om vedkomande hadde vore frå Valdres, Farsund eller Hong Kong, spelar for meg ingen rolle…

Carsten.. ;-) ;-) Eg trur du har forstått situasjonen betre. Portrettvurderinga di er heilt rett. Svikten i skarpheten her bryr eg meg lite om. Eg prøvde først med eit enkelt bilde, og det vart så uskarpt at det var synleg på den vesle skjermen bak på apparatet. Eg prøvde meg igjen med BSS-funkjonen. Apparatet tek 16(?) bilder i rask rekkefølgje og brukar det som ser skarpast ut. Denne funksjonen tek ein del av spontaniteten vekk frå protrettfotografering, men fungerar fint på statiske situasjonar. Grunnen til at eg la dette bildet ut, var at eg synest dette var ei flott dame som hadde gitt meg god mat og ei god oppleving. (Kanskje ikkje så viktig for andre..?)

Arvid
Kjell O. H.

Arild,

Innlegget til ein som gjerne vil rime på Kloke Hode var ein overdose av politisk korrekt jammer. Det er ingenting å bry seg om.

Eg likar bildet ditt på grunn av kontakten og varmen det er i det. Dette er etter mi meining det avgjerande og det vanskelegaste å oppnå i eit portrett. CA har peikt på dei teknisk svake sidene, så kanskje du har høve til å gå tilbake og ta eit ''miljøportrett'' med stativ i naturleg lys? Dama blir sikkert glad for å få ein større papirkopi av det mest vellukka bildet.
Kjell O. H.

Orsak at eg brukte feil namn på fotografen ARVID !

Arvid B.

Kjell...
Det er litt mange mil å reisa for å koma frå Stord til Norheimsund berre for det oppdraget. Eg har laga eit 20x25 bilde som fungerar godt som eit seriøst Snap Shot. Det vert nok midt i blinken... ;-)
Arvid
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu