Natt i Lofoten
Vi opplever sommertemperaturer i Lofoten denne høsten :)
Fotograf
Utstyr
  • Canon EOS 550D
  • 18-200mm
  • Brennvidde18.0mm
  • Blenderf/8
  • Lukker8s
  • Nei
  • AnnetManglet stativ, så satt bare kameraet på en stein :)
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1015514} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Lasse S.
Her blir det dessverre mye uinteressant forgrunn som ødelegger helhetsintrykket. Ellers er det fint lys og bra eksponert.
Robert W.
Stativ. Kjekt å ha.
Roar K.
Jo, jeg føler nok at vegetasjonen i venstre del av bildet trekker ned en god del. Det samme kan man vel si om den uskarpe forgrunnen.
Jeg gjorde et forsøk på beskjæring her og startet med venstresiden der jeg tok all den store vegetasjonen til venstre og beholdt den lange frittstående pluss at jeg lot den mindre til venstre for den komme ut fra venstre ramme. Da ble det fortsatt litt kloningsmat igjen i kanten.
Nede tok jeg så mye at kuttet gikk helt nederst på den vesle som stikker opp ute mot høyre. Da vil det som blir igjen stå som en trekantkile som går rent ut på nedre ramme og skaper spenning i bildet.
Oppe grunnet formatet og for å øke dybdesuget litt kutta jeg så det ble bare litt luft, Ca. 5mm eller så over det lange strået til høyre.
Selv etter disse drastiske kutt trekker vegetasjonen til venstre litt ufortjent oppmerksomhet. men ikke på langt nær som dette.
Etter en slik beskjæring får hvertfall den flotte lysende bebyggelsen mot de mørke fjellene betrakters hovedoppmerksomhet og blir helt tydelig blikkfanget i bildet.
Nå er det jo ikke jeg som skal komponere ditt bilde, men dette er forslag du kan gå ut fra for kanskje å få litt mer forståelse av bildebeskjæring.
La gjerne mine forslag være utgangspunkt der du selv forsøker deg fram på andre løsninger som kan være like bra eller bedre. Et bilde har alltid mange versjoner i seg.

Roar
Ole B.
Takk for interessante innspill. Og ja, hadde ikke stativ med. Var egentlig ute på
Ole B.
Takk for interessante innspill. Og ja, hadde ikke stativ med. Var egentlig ute på en sykkeltur, så orket ikke dra med meg stativet. Turen tok også 3 timer lengre enn jeg hadde tenkt, derfor var eneste løsningen og sette kameraet på en stein.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu