Solnedgang
Dette bildet ble tatt i går kveld 2. mai. Det var et utrolig flott og sterkt lys etter at solen hadde gått ned.
Det som gjør hele bildet er de sterke rødtonefargene fra himmelen som reflekteres enda sterkere i sjøen.
Utstyr
  • Canon D6
  • Canon EF 24 -105mm
  • Blenderf/9.5
  • Lukker1/20s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger68
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1001461} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Lars-Anders M.

Farver er ok, men det er vanskelig å få frem vad man føler der man står å ser på dette motiv
Torunn O.

Hei Lars- Anders! Takk for din kommentar :) For meg er en slik solnedgang en betatthet og undring over naturens skjønnhet. Bilder gjør at man man memorere og holde fast på opplevelser. Synes egentlig denne fargen er vakrere enn nordlyset. Mvh Torunn
tom mamen b.

joda - jeg synes det er et meget vakkert motiv og jeg skjønner godt hva du mener, men ser du over bildene på foto.no ser du at det er veldig mange solnedgangsbilder, mange fantastisk vakre og bort-i-mot unike, det betyr at publikum blir sansynligvis mer blaserte og "krever" mer av denne typen bilder, jeg synes dessverre ikke bildet ditt er et "aha-bilde" (fordi jeg føler at jeg har sett det før), men at det gir deg noe helt spesielt er helt klart og derfor har en stor verdi for deg - akkurat det skal respekteres. Joda, bildet ditt er vakkert og jeg respekterer din vurdering :-)

mvh

TMB
Torunn O.

Hei Tom! Takk skal du ha. Det som er så spesielt med solnedganger er at ingen er helt like. Kanskje min solnedgang er like bra som mange andres her på Foto.no. Mvh Torunn.
tom mamen b.

Torunn - du skriver:Kanskje min solnedgang er like bra som mange andres her på Foto.no.

For deg er den helt klart det - selvfølgelig, men jeg savner "noe mer" - "det lille ekstra" som finnes i mange solnedgangsbilder i ditt bilde - beklager!!!!!
Linken jeg legger ved er av et bilde fra en fotograf hvor jeg synes han har oppnådd akkuratt det jeg mener må til i et slikt bilde - skjønner???

http://foto.no/cgi-bin/bilder/vis_bilde.cgi?id=725960

mvh

TMB
Torunn O.

Hei igjen Tom! Takk for tilbakemeldingen. Jeg så på linken du sendte. Det var et flott bilde. Men veldig forskjellig fra mitt. Jeg bruker lyset fra sola. Det ble litt skarpt med sola i horisonten på dette bildet synes jeg. Jeg liker også min forgrunn med de myke bølgene bedre. Jeg synes bølgene på det andre bildet ble litt harde og stiliserte. Bilder er ikke bare dyktighet, men også smak og behag...etter min mening. Mvh Torunn
tom mamen b.

når man fotograferer prøver man (innbiller jeg meg i all min enfoldighet) å kommunisere noe til seg selv og forhåpentligvis også til omverdenen. dette gjøres på den måten vi kan gjennom fotografiet, andre gjør det gjennom poesi, malerkunst, forfatterskap etc. men etter min mening dreier alt seg om kommunikasjon! Du har her forsøkt å kommunisere et bilde av en solnedgang som for deg gir det optimale (og hvor jeg har via en link vist deg et bilde som for meg gir bort i mot det optimale), dessverre har du og jeg forskjellig oppfatning av hva som er optimalt i dette tilfelle - og akkurat DET må det da være lov å ytre seg om uten at det blir tatt som (veldig) negativ kritikk.

mvh

TMB
Torunn O.

Hei igjen! Her er det vel jeg som er enfoldig. Jeg er helt enig, bilder er i høyeste grad kommunikasjon. Bildet forteller mye om fotografen. Akkurat nå er det nesten flere tiurleikbilder enn solnedgang på dotten. Jeg har enda ikke sett et tiurleikbilde som er tatt av en dame. Det forteller vel litt om forskjellige interesser og forskjellig fokus. Jeg tar ingenting som negativ kritikk. Enten er jeg enig, eller så ser jeg ikke det samme som deg. Er du ikke engig i noe jeg kritiserte linken din for? Synes du sola var midt i blinken? Og var ikke sjøen litt dau? Jeg synes steinene i forgrunnen var veldig dekorative, og bildet hadde et flott perspektiv. Lurer på hva slags linse han hadde? Mvh Torunn :-)
tom mamen b.

noe av det fine med fotografi er at det ikke finnes et "fasitsvar" - jeg viste deg et av Tony's bilder fordi hans bilde appelerer mye mer til meg en bildet ditt. dessverre synes jeg bildet ditt er for mørkt i holmene (muligens også noe uskarpt)"alt" inne i meg ville ha gått lengre til høyre fordi for meg ser det ut som om det skjer noe med sola bak holmen, fargespillet i himmelenm er flott - og hadde blitt enda bedre om det hadde vært noe der som tilførte noe spenning: en måke f.eks!
Under infoen til Tony's bilde står det hva slags objektiv (som noen kaller linse) han har brukt:
Canon EF 16 - 35mm 2.8 LII USM

mvh

TMB
Torunn O.

Hei Tom! Bildet er tatt i 2. mai i ei lita bukt i nærheten av der jeg bor. Jeg brukte håndholdt nattscene fordi det var blitt så mørkt. Klokka var et sted mellom 21.30-22.00. Desverre var det ingen måker i nærheten. Det var noen ender som jeg prøvde å friste med brødskorper uten å lykkes. Til høyre i bilde er det bare en sandstrand og mer stein. Det er så nydelig der, flere ganger har jeg hatt nærkontakt med svaner. De er helt ville etter brød. Jeg får dem omtrent på fanget. Mulig jeg legger ut et av disse bildene med svaner. Jeg brukte objektiv Canon EF 24-105mm, lurer på hva som er forskjellen mellom 16-35mm? Jeg har også macro 100mm, men jeg kunne godt tenke meg flere objektiver. Mvh Torunn
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu